Advies ontvangen van The Motley Fool

Ondanks dat de naam van deze tool niet uitnodigt om er advies van aan te nemen, wordt The Motley Fool door veel investeerders als een vertrouwde bron van beleggings- en financieel advies gezien. The Motley Fool heeft als doel om de wereld slimmer, gelukkiger en rijker te maken. The Motley Fool is een finance platform in de breedste zin van het woord. Het publiceert informatieve content over allerlei aspecten binnen personal finance. Laten we deze aspecten eens één voor één doornemen.


Investeren

The Motley Fool is super handig voor beginnende investeerders. Allereerst kan je onder het menu 'Investors basics' heel veel leren over hoe je start als beginnende belegger. Deze artikelen leggen uit welke terminologie je moet kennen, hoe het proces op de beurs werkt en wat de valkuilen zijn voor beginnende beleggers. Als je deze pagina's bent doorgegaan en het gevoel hebt dat je de basis van beleggen begrijpt, klik je op het menu 'Stock Market'. Je kunt hier kiezen uit drie opties: stock market, news and industries to invest. Vooral het laatste onderdeel gebruik ik zelf vaak.


Als startende belegger kan het lastig zijn om te begrijpen waar je in moet investeren. Je werkt misschien wel in de mode industrie, waardoor je enkel bekend bent met de retail industrie. Andere industriën zijn een 'ver-van-jouw-bed' show en daardoor voelt het oncomfortabel om hier in te beleggen. Logisch! Om deze reden is het kopje 'industries to invest in' ideaal. Het geeft een overzicht van grote spelers in een bepaalde industrie, waarbij een korte samenvatting wordt gegeven van het desbetreffende bedrijf. Op deze manier kan jij inspiratie op doen voor een goed gespreid portfolio. Ideaal toch?


Pensioen

Via The Motley Fool ontvang je informatie over hoe je een plan kunt opstellen voor je pensioen. Helaas gaat het in dit geval om je pensioen regelen in Amerika, omdat The Motley Fool een Amerikaans bedrijf is. Wil je weten hoe je in Nederland een plan kunt opstellen voor je pensioen?

Lenen

The Motley Fool geeft daarnaast ook nog advies over hoe je leningen kunt aanvragen. Het publiceert informatie over zowel leningen van grote aard (zoals hypotheken) als leningen van kleine aard (zoals creditcard leningen).


Al met al is The Motley Fool dus een leerzaam platform dat jou vertelt hoe je jouw personal finance zaken op een rijtje zet. Jammer dat de meeste informatie gericht is op Amerikanen, maar er valt genoeg waardevolle informatie uit te halen voor Nederlanders. Vooral wat betreft de aandelenmarkt. The Motley Fool vertelt jou welke Amerikaanse bedrijven het waard zijn om te overwegen voor jouw portfolio.


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.112 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png