Analisten Adviezen

The hard work

Analisten, waar zouden beleggers zonder hen zijn? Ik doe altijd zelf onderzoek naar een bedrijf voordat ik er aandelen van koop. Vaak kom ik een heel eind door de investeerders rapporten te bekijken, of kerncijfers via brokers te checken. Maar. zo diepgaand als analisten in bedrijven duiken om te zien of het een goede investering vormt, dat doe ik niet. Daarom ben ik hartstikke dankbaar, dat ik hun resultaten heel eenvoudig online kan inzien.

https://www.beleggen.nl/adviezen/aex.aspx

Analisten adviezen

Alvorens ik een aandeel koop check ik áltijd even de analisten adviezen. Analisten zijn experts die voor hun beroep economische en financiële verschijnselen op de beurs analyseren. Op basis van deze analyses adviseren zij of een aandeel op dat moment aantrekkelijk is om te kopen, verkopen of aan te houden. Handig dus om te checken of het een goed idee is om een aandeel te kopen of verkopen.


Waar vind je deze analisten adviezen?

Veel brokers bieden analisten adviezen aan op hun website, via een handige schaal van "strong sell" tot "strong buy". Maar je kunt het ook altijd even googelen. Typ in op Google ‘naam effect + analisten adviezen’. En voilà, je vindt een schatkist aan informatie over dit aandeel. Een tip is om niet te denken dat jij als beginnend belegger het beter weet dan analisten. De beurs is géén plek om naar je gevoel te luisteren. Tuurlijk, niemand kan de toekomst voorspellen. Maar analisten zijn experts die een fulltime werkweek bezig zijn met bedrijven analyseren en te voorspellen wat het effect is van een economische ontwikkeling op de aandelenkoers. Als analisten een sterk verkoopadvies uitgeven, hebben zij hier een gegronde reden voor. Vaak kun je de argumentatie van een verkoopadvies terugvinden in de analisten rapporten of nieuwsberichten via jouw broker.


Websites waar je analisten adviezen kunt lezen

Via de volgende websites vind je eenvoudig analisten adviezen terug:

Wil jij starten met beleggen, zonder dat je hoge kosten hoeft te betalen?

Open een gratis account bij DEGIRO en ontdek je beurs, voordat je direct investeringen hoeft te doen. Een gratis account openen kan via deze link.

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.









33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png