ASM International

TECH ALERT

ASM International bouwt machines die chips produceren voor onder meer laptops en smartphones. Met hoeveel chips kom jij in aanraking op een dag? Juist! Je hebt gauw door dat ASM een sweet spot te pakken heeft in een markt die hard groeit. Er is veel vraag naar ASM's product en dit soort unieke machines zijn knap lastig na te bouwen zonder de nodige expertise. Een sterke concurrentiepositie; daar houden we als beleggers van!

Chipfabrikant

AMS International is vooral gespecialiseerd in machines die rekenchips kunnen produceren, in tegenstelling tot geheugenchips.

Met een toenemende populariteit van Artificial Intelligence heeft de wereld voorlopig nog veel ASM nodig

Daarnaast heeft het bedrijf een sterke kaspositie, waardoor het voor de covid-19 pandemie in staat was €1 per aandeel aan dividend uit te keren. Sinds de uitbraak keert het bedrijf geef dividend uit, maar er wordt verwacht dat dit in 2021 terug zal keren met een dividend van €1,7 per aandeel.


CIJFERS GELDEN VOOR 11-09-2020

  • Symbool: ASM

  • Beurs: Euronext Amsterdam

  • Slotkoers: €117.50

  • Geschatte koerswinstverhouding 2020: 20.50x

  • Marktkapitalisatie: 5,86 miljard euro

  • Geschat dividend 2021: €1.7 per aandeel

  • Voor meer financiële gegevens, check https://www.asm.com/


Het zusje van ASM International

Het klinkt wat verwarrend, maar naast ASM International bestaat ook nog het bedrijf ASML. Het is ook een super succesvolle chipmachinefabrikant. Ik bezit dit aandeel al een tijdje en heb al een flinke groei meegemaakt, maar alsnog verwacht ik dat het aandeel nog lang niet uit is gepresteerd.


Wil jij meer weten over ASML?

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.67 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png