Binckbank versus DEGIRO

Stress, stress, stress!

Jij wilt starten met beleggen, maar welke broker is het beste? De helft van jouw vrienden zit bij Binckbank en de andere helft bij DEGIRO. Wat is het verschil tussen deze brokers? In deze post zet ik de voor- en nadelen per broker voor jou op een rijtje!


Binckbank

Ik ben zelf een tevreden klant van de Binckbank. De transactiekosten van Binckbank zijn hoger dan bij andere brokers, maar ik ben tevreden over de kwaliteit van de app, het aanbod van producten en de extra tools die Binckbank biedt, zoals de online academy en marktverkenner.


DEGIRO

Maar! Bijna al mijn vrienden daarentegen beleggen bij DEGIRO. Naar de verhalen die ik heb gehoord biedt DEGIRO hoge kwaliteit aan tegen een goede prijs. Volgens de website van DEGIRO zijn de fees 80% goedkoper in relatie met andere brokers. Het is een broker die veel aanbod heeft en haar beleggers aanmoedigt om zelf de controle te nemen over zijn/haar financiën.


Om je door de keuzestress heen te helpen heeft YoungTrader.nl alle voor- en nadelen van de deze brokers op een rijtje gezet:


Pro's Binckbank

 • App. Binck biedt een gebruiksvriendelijke én overzichtelijke app

 • Academy. De academy van Binck biedt goede content aan voor beginnende beleggers, inclusief online webinars, een handleiding en een begrippenlijst.

 • Tools .Binck biedt de market verkenner; waar je eenvoudig beleggingsproducten scant. Ook rekent Binck jouw jaarlijkse rendement voor je uit.

 • Software. De software van Binck is goed. Het plant onderhoud in het weekend en de software vertoont amper storingen

 • Aanbod. Het aanbod is groot - zo kan je ook OTC (over-the-counter) producten kopen. Let erop dat deze producten risicovoller dan andere producten

 • Flexibiliteit. Je kunt bij Binck zowel een eigen beleggersrekening openen, als een rekening waar je kunt indexbeleggen. Deze service heet de Binckbank Fundcoach. Het is ideaal als jij een klein bedrag maandelijks in hetzelfde product wilt beleggen (periodiek beleggen noemen we dat). Het voordeel aan Fundcoach? Je betaalt geen transactiekosten over het maandelijkse bedrag. Kassa! De tarieven en voorwaarden van Fundcoach vind je in dit informatiepakket!

 • Oefenen. Bij de Binckbank kan je eerst oefenen met beleggen via een schaduwportefeuille. Alles werkt dan precies zoals bij de echte beurs, alleen betaal je met fictief geld.

Con's Binckbank

 • Kosten. Bij Binck betaal je veel transactiekosten: min €8 per transactie, plus 0,15% over totale orderbedrag, ook betaal je een maandelijkse service-fee van €4. Een voordeel is dat Binck altijd aan introductiekorting doet; als beginnende belegger worden in de eerste maand jouw transactiekosten vergoed.

 • Dagresultaat. Binck rekent geen dagresultaat voor jou uit..

 • Klanten. Binck telt minder beleggers als klanten dan DEGIRO. Over het algemeen zijn de beleggers gemiddeld ouder dan bij DEGIRO.

Maak hier een beleggersaccount aan bij Binckbank!

 

Pro's DEGIRO

 • App. Gebruiksvriendelijke én overzichtelijke app

 • Kosten. DEGIRO is relatief goedkoop. Je betaalt er min €2 + 0.03% over het orderbedrag aan transactiekosten. Verder betaal je jaarlijks €2,50 aansluitingskosten per beurs waar jij op handelt. Lees hier meer over de kosten van DEGIRO.

 • Dagresultaat. DEGIRO rekent voor jou het dagresultaat uit.

 • Klanten. DEGIRO telt veel beleggers als klanten, daardoor kan je eenvoudig met andere beleggers praten. DEGIRO is vooral populair onder jongere beleggers.

 • Referral program. Als je bij DEGIRO een klant binnenhaalt via een referral link ontvang jij maar liefst €20 aan transactietegoed. In combinatie met de goedkope transactiekosten ten opzichte van Binckbank ben je hier dus flink goedkoper uit op dit gebied.

 • Aanbod. DEGIRO biedt geen OTC-producten aan, maar zij bieden wel andere speciale producten aan zoals een selectie aan commissie-vrije ETFs.

 • Academy. DEGIRO biedt een online Academy aan waar jij als beginnende belegger op een eenvoudige manier meer leert over DEGIRO.

Con's DEGIRO

 • Software. De software van DEGIRO ligt er nog wel eens uit. Dit is vervelend als jij een order wilt uitvoeren, maar niet bij jouw portefeuille kan.

 • Customer Service. Door de enorme groei van klanten bij DEGIRO heeft de Customer Service het druk. Daarom hoor ik nog wel eens recensies dat je niet direct geholpen wordt als jij een vraag hebt.

 • Oefenen. Bij DEGIRO bieden ze geen demo-account aan, waar jij eerst kan oefenen met beleggen. Je moet direct voor het echte werk gaan.

Maak hier een beleggersaccount aan bij DEGIRO

 

Wat past er bij jou?

Heel eerlijk? Anno 2021 zou ik beide brokers aanraden. Ze hebben allebei hun kwaliteiten! Het is vooral belangrijk om bij jezelf na te gaan: waar hecht jij waarde aan? Welke broker vult jou als belegger het beste aan? Beslis welke broker jou het beste gevoel geeft en welke het beste past bij jouw beleggingshorizon. Als je het lastig vindt kan je ook even rondkijken op de websites van beide brokers. De eerste stap naar het bestaan als een jonge belegger. Well done, I'm proud!


Alternatieve brokers

For the record, er zijn meer succesvolle brokers in Nederland dan DEGIRO en Binckbank. Ik ervaar dat onder jongeren deze twee brokers vooral populair zijn voor degene die actief met de beurs bezig willen zijn. Een alternatief op Binckbank en DEGIRO is Lynx, daar heb ik ook goede recensies over gelezen. Alhoewel ik hun design en interface er wat saai uit vind zien. Verder heb je ook brokers zoals Peaks, Brand New Day, Semmie en Meesman Indexbeleggen. Deze vallen meer in de categorie: vermogensbeheerders. Je kunt hier jouw vermogen laten groeien door indexbeleggen, waarbij je zal investeren in indexfondsen. Er komt dus weinig actief beleggen bij te pas, maar als jij er weinig tijd aan kwijt wilt zijn vormt dit een goede oplossing! 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


2.313 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png