Clover Finance or Clever Finance?

There future is.. blockchain

De blockchain-technologie heeft ons een verbazingwekkend aantal nieuwe projecten en wijdverspreide innovatie gepresenteerd. Met bitcoin als meest bekende cryptocurrency wordt er steeds meer aandacht besteed aan de mogelijkheden rondom de blockchain technology. (Als je nog niet bekend bent met deze technologie, lees dan eerst deze blogpost).


DeFi (gedecentraliseerde finance) is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet berust op centrale financiële tussenpersonen, zoals makelaars, beurzen of banken om traditionele financiële instrumenten aan te bieden. DeFi wint steeds meer aanhang, omdat particulieren het zat zijn om afhankelijk te zijn van institutionele entiteiten voor het beheer van hun eigen vermogen.


Wat is Clover Finance?

DeFi focust zich op het decentraliseren van het financiele systeem, waardoor het best opmerkelijk is dat sommige ontwikkelaars focussen op het linken van verschillende blockchains, zodat deze samen kunnen werken. Een voorbeeld: ontwikkelaars die werken aan een DeFi applicatie op het platform van Ethereum dat uitgebreid kan worden naar andere blockchain ecosystemen, zoals een Polkadot. Clover Finance is zo'n project. Het blockchain project focust zich op het overbruggen van de kloof tussen verschillende blockchain ecosystemen. Met die uitleg valt de naam op zijn plek: Clover Finance is net zoals het midden van een klavertje vier. Het brengt verschillende 'blaadjes' (in dit geval blockchains) samen, om het te laten opereren als één geheel.


Clover is een veelbelovende nieuwe blockchain-laag die gebruikers in staat stelt om te communiceren en transacties te verrichten met grote netwerken, tegelijkertijd. In combinatie met andere nieuwe protocollen en platformen kan Clover helpen bij het oplossen van ''wat men denkt dat de belangrijkste wegversperring is'' voor massale adoptie van DeFi. In officiële termen: Clover Finance hoopt de Blockchain interoperabiliteit te versterken. Het bouwt een Open Operatie Systeem aangedreven door Polkadot. Overigens is het goed om te weten dat dit de doelstellingen zijn. Clover Finance is veelbelovend, maar moet haar verwachtingen nog waarmaken.


Hoe werkt dat precies?

Clover bouwt dus een fundamentele laag om 'gasloze' gebruikersinteracties mogelijk te maken om de gebruikerservaring voor niet-crypto gebruikers te vereenvoudigen, de ontwikkelingsdrempel voor úpper-layer' applicaties te verlagen en een breed scala aan ontwikkelaarstools te bieden. Dit klinkt allemaal erg technisch, maar in het kort is Clover dus een soort blockchain besturingssysteem dat de productiviteit van de blockchain technologie bevordert


High potential

Het ziet ernaar uit dat Clover Finance veel potentie heeft, waardoor het project een groeiend aantal strategische partners en geldschieters heeft kunnen ophalen. Een aantal van deze strategische partners investeerden eerder al in projecten als de Graph, Chainlink, Polygon, Bounce, Chainswap, en Crust. Zij zien veel voordelen het gebruikersnut van Clover Finance. Zo heeft Clover Finance een snelle toegang, waardoor gebruikers zich snel en gemakkelijk registeren. Het biedt een peer-to-peer systeem, waardoor niemand de handel kan stoppen of controleren. Er zijn goedkope en snellere transacties mogelijk (Polkadot lost de huidige Ethereum netwerk problemen op). Daarnaast is het efficiënt: Clover Finance is schaalbaar en communiceert cross-chain op het al bestaande Polkadot netwerkToken

Clover wordt aangedreven door de CLV utility token om een extra set van functies te ondersteunen en prikkels toe te voegen aan bijdragers aan het ecosysteem. De CLV token kan op verschillende manieren worden ingezet. Enerzijds kan het ingezet worden om nodes te runnen, anderszijds kunnen gebruikers deelnemen aan het netwerken en beloningen verdienen. Er kan gehandeld worden in deze token door investeerders en gebrukers kunnen deelnemen aan governance-activiteiten voor een vooraf bepaalde set van parameters.


Investeren in CVL

Investeer jij al in cryptocurrencies? Of ben je inmiddels overtuigd dat je graag wil starten met investeren in crypto? De CLV token is eenvoudig te koop via de exchange Bitvavo. Naast deze token kan je hier ook nog meer dan honderd andere tokens kopen. Het voordeel van Bitvavo is dat het in relatie tot andere exchanges gebruiksvriendelijk en goedkoop is. Op dit moment geldt er een actie: Klik op de onderstaande button en de eerste zeven dagen betaal jij GEEN transactiekosten (tot een maximum van €1000 aan transactiekosten). Ideaal, toch? Nodig via jouw account weer andere vrienden uit en ontvag 50% commissie over de transactiekosten die zij maken tussen het traden.

Bron: Clover.Finance, Coinmarketcap (2021).

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.175 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png