De Amerikaanse dollar onder druk

Inflatie, oei!

De oplopende staatsschuld vergroot de kans dat de inflatie in Amerika zal stijgen, met een lagere waarde van de US dollar als gevolg. Tel daar de zorgen over het corona virus, de stijgende werkloosheid, de gigantisch hoge goudprijs en de politieke onzekerheid in de Verenigde Staten bij op en je kunt al gauw concluderen dat de dollar onder druk staat!
Wat betekent dit voor jou als Young Trader?

Je kunt je Amerikaanse aandelen verkopen, om ze straks terug te kopen als de dollar is verzwakt. Overigens is dit een strategie waar ik niet achter sta.. Het is namelijk niet zeker wat de dollar gaat doen, maar het is dan wél zeker dat jij je US aandelen kwijt bent!


Zelf wacht ik liever af of de dollar daadwerkelijk zal verzwakken. Als dit zo blijkt, dan sla ik mijn slag! De volgende aandelen staan namelijk al een tijdje op mijn wish-list:

  1. Apple

  2. Microsoft

  3. Netflix

's Ochtends word ik wakker door de wekker van mijn iPhone. Na m'n ontbijt start ik mijn laptop op, waarbij ik Microsoft Teams open. 's Avonds sluit ik de dag graag af met een aflevering van mijn favo serie op Netflix. Yes, deze bedrijven verkopen waardevolle producten waar ik dagelijks gebruik van maak. Daarom heb ik vertrouwen dat deze aandelen in de toekomst nog verder zullen groeien in waarde. Helaas ben ik niet de enige die deze aandelen wilt hebben; ze zijn daarom niet goedkoop!


Sale!

Maar, als de dollar minder waard wordt, zullen deze bedrijven tijdelijk ook minder waard worden. Ze worden dus goedkoper, terwijl hun sterke concurrentiepositie hetzelfde blijft. Een mooi kopmoment dus, daar houden we als beleggers van. 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png