De Intelligente Belegger

De rode draad

Benjamin Graham legt de basisprincipes van succesvol beleggen uit. Als hoofdvoorwaarde om succesvol te beleggen noemt hij het vermogen om financiële ontwikkelingen te voorzien. Om dat te kunnen is financiële achtergrondkennis een noodzaak.


Graham suggereert dus dat je nooit zomaar moet starten met beleggen, maar dat je eerst je kennis van beleggen dient te vergroten

Wat maakt een belegger intelligent?

De intelligente belegger verdient zijn geld niet door aandelen te kopen en verkopen, maar door aandelen te bezitten en beheren op de lange termijn; de waarde van aandelen zal stijgen en periodiek zullen aandeelhouders waarde ontvangen in de vorm van dividend en rente.


Aanrader

Ik ben erg enthousiast over dit boek. Ik moet meegeven dat het soms even doorpakken was, want er wordt veel gesproken in beleggerstaal. Maar, dit boek wordt niet voor niks de 'bijbel' onder de beleggers genoemd. Het is een boek dat je als belegger gelezen moét hebben. Investeer vandaag nog in jezelf door dit boek te kopen. Hoe eerder jij start met beleggen, hoe langer jij aandelen kunt bezitten. Zoals Graham aangeeft: Zo gun je jouw aandelen een langere periode om te groeien in waarde. Oftewel, meer winst tegen de tijd dat je zal verkopen. Waar wacht je nog op?


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png