De kleine Buffet

Wil jij net zoals de bekendste investeerder ter wereld beleggen? Dan is De kleine buffet een echte aanrader! Als je nu aan een kleine tafel vol met eten denkt, heb je het mis; dit boek bevat géén recepten. De titel refereert naar Warren Buffet: een Amerikaanse belegger, goed voor zo’n 83 miljard euro.


Het boek beschrijft Buffet’s beleggingsfilosofie op een manier die iedereen kan volgen. Buffet belegt met eenvoud en gezond verstand. Hij laat zich niet leiden door hypes en koopt aandelen wanneer deze niet populair zijn. Het boek telt 57 pagina’s. Vind jij dit alsnog te veel? No problem, elk hoofdstuk vat de beleggingslessen aan het eind samen. Handig om te gebruiken als leidraad voor je eigen beleggingsbeslissingen.

 

Na het lezen van dit boek heb ik drie beleggingslessen uitgekozen die ik het meest waardevol vind:

1. My favorite holding period is forever

Het duurt lang voordat goede beleggingen een omvangrijk vermogen opleveren. Zoek bedrijven met een sterk concurrentievoordeel en een betrouwbaar management. Koop deze aandelen en ga vervolgens wat anders doen, zodat je niet wordt verleid te verkopen bij een tijdelijke dip.

2. Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago

Deze bouwt verder op bovenstaande quote. Geduld is een van de belangrijkste eigenschappen van een succesvolle belegger. Oefen geduld en discipline in het dagelijks leven. Als je dit ook kan tonen op de beurs, kun je als belegger een omvangrijk vermogen realiseren.


3. Risk comes from not knowing what you’re doing

Risico kan ontstaan door slechte spreiding, maar ook als je niet weet wat voor aandelen je in je portefeuille hebt. Beleg niet in een bedrijf met een veelbelovend, maar super complex product. Beleg enkel in bedrijven waar je het product van kent en begrijpt. Daarnaast raadt Buffet aan in bedrijven te beleggen die al meerdere jaren goed hebben gepresteerd.

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


68 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png