Defensieve drones: AeroVironment

Back to the future!

Een koploper op het gebied van innovatie. Het zijn de type bedrijven waar ik energie van krijg.

AeroVironment is een leider op het gebied van technologie voor kleine drones. De meeste van zijn producten worden voor militaire doeleinden gebruikt, maar het bedrijf ontwikkelt ook drone-technologie voor de landbouw

De Amerikaanse fabrikant van onbemande vliegtuig systemen staat genoteerd aan de NASDAQ. Het bedrijf zet technologie in op manieren die verder gaan dan het rijk van het mogelijke.

Mission Statement

Het is AeroVironment’s missie om levens veilig te stellen en duurzaamheid te bevorderen door transformatieve innovatie. Het bedrijf is aanwezig bij kritieke missies om mensen te helpen de bruikbare informatie te verkrijgen die zij nodig hebben om met zekerheid een veiligere, meer welvarende toekomst tegemoet te gaan.


Defensieve Drone Industrie

Als je het mij vraagt, is dit een industrie met veel groeipotentie! Maar, AeroVironment is niet de enige die actief is op dit gebied. De volgende aandelen kun je ook overwegen als je wilt investeren in de defensieve drones industrie:

  • Northrop Grumman. Genoteerd aan de NASDAQ. Het bedrijf is actief in alle aspecten van de wereld: op zee, op het land, in de lucht en zelfs in de ruimte. Het Amerikaanse leger is een klant. Extra voordeel: het bedrijf betaalt een dividend aan haar aandeelhouders van 2,03% (2021). Pluspunt!

  • BAE Systems plc. Genoteerd aan de beurs van London. Het bedrijf heeft zich al aardig bewezen, het is winstgevend en heeft al meer dan 85000 man in dienst. Het biedt drone technology op het land, in de lucht en voor cyberspace aan. Ook dit bedrijf zorgt goed voor haar aandeelhouders: het keert een dividend van 4,94% (2021) uit. Yes, daar worden we blij van.

  • iShares Automation & Robotics UCITS ETF Een ETF niet zozeer gespecialiseerd in drones, maar wel in Automation & Robitica. Toekomstgericht, terwijl je je inleg direct spreid over meerdere aandelen. Wil jij meer weten over deze ETF. lees het hier. Wist je dat DEGIRO als enige broker in Nederalnd een lijst met ETF's aanbiedt die je zonder transactiekosten kunt aanschaffen? Maak een gratis account aan en check it out! 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


197 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png