Drie redenen waarom ik beleg via BUX

Afgelopen week heb ik een bold move gemaakt. Ik heb mijn portfolio overgezet van DEGIRO naar BUX. What? Ja, ik merkte dat ik steeds vaker in de BUX app actief was. BUX is een broker die flink heeft geïnnoveerd de afgelopen jaren. Naar mijn mening spelen ze in op de behoeftes van de gebruiker, waardoor beleggen écht een feestje wordt. In dit artikel deel ik drie redenen waarom ik ben overgestapt.

Waarom is BUX voor mij de beste match?

Beleggen doe je voor de lange termijn. Zo 5, 10 of zelfs 20 jaar, afhankelijk van je persoonlijke doelen en dromen. Als je zoveel tijd in je leven spendeert aan beleggen, is het belangrijk dat je tevreden bent met je broker. Het kostenplaatje, het aanbod, gebruiksgemak en ondersteunende tools zijn factoren waar je een broker op kan beoordelen. Waarom beleg ik graag via BUX?

#1 Gebruiksvriendelijkheid

Ik ben fan van het platform van BUX. Beleggen is toegankelijk via verschillende features, zoals fractionele aandelen, de beursagenda, een watchlist, thema-beleggen, een nieuwspagina en het spaarplan. Deze laatste tool licht ik graag even toe. Ik ben een periodieke belegger, dat houdt in dat ik maandelijks een X bedrag investeer in een standaard selectie aandelen en ETF’s. Via DEGIRO kon ik deze selectie niet altijd aankopen, want als de koersen flink waren gestegen vielen sommige producten buiten mijn budget.


spaarplan BUX

Via het spaarplan van BUX kan ik fractionele aandelen kopen. Hoe werkt dit? Ik geef aan dat ik standaard 400 euro per maand wil beleggen in een selectie van vijf producten. Voor ieder product heb ik 80 euro beschikbaar. Stel, een Porsche-aandeel staat op mijn verlanglijstje. Op het moment dat mijn spaarplan ingaat is het aandeel 100 euro waard. Dankzij fractionele aandelen kan ik het aandeel met 80 euro alsnog kopen. Ik ontvang dan slechts 0.8 aandeel, maar heb het bedrijf Porsche wel in mijn portfolio. Via deze weg kan ik iedere maand in een bedrijf investeren, ongeacht wat de koers op dat moment is. Zo kan je dus ook met een kleiner budget meeliften op de groei van (soms prijzige) aandelen.

Daar komt bij dat BUX mijn spaarplan automatisch uitvoert. Het enige waar ik me druk om hoeft te maken is dat er tijdig genoeg geld op mijn rekening staat. Enkele dagen voor het uitvoeren van mijn spaarplan ontvang ik een notificatie van BUX. Of ik er wel even aan wil denken dat er genoeg geld op mijn beleggersrekening staat. Ideaal voor een warhoofd zoals ik. Achter de schermen is BUX zelfs bezig met een functie waarmee BUX geld van jouw rekening automatisch kan incasseren waarmee het zelfs volledig automatisch gaat.


beleggen bij BUX


#2 Kostenplaatje

Beleggers focussen vaak enkel op rendement. Maar wist je dat het kostenplaatje bepalend is voor je nettorendement? De kosten van BUX vallen mij erg mee ten opzichte van andere brokers. Voor het uitvoeren van je spaarplan, waar dus meerdere orders in kunnen zitten, betaal je slechts 1 euro. Beleg je buiten je spaarplan om? Dan kan je kiezen voor een zero order. Er worden dan geen transactiekosten gerekend, maar de order wordt wel pas aan het eind van de dag uitgevoerd (Let op: de koers kan dan anders zijn dan toen je de order invoerde). Wil je een market of limietorder plaatsen? Dan betaal je 1,50 euro voor aandelen en ETF's en maximaal 0.5% voor crypto. Je kunt commissievrij in crypto handelen wanneer je 1.000 BUX tokens in je portefeuille hebt.

En hoe zit het dan met de beheerkosten? Je betaalt niks noppes nada om je rekening bij BUX aan te houden. Vergelijk dat even met een ING, waar je jaarlijks zo’n 48,80 euro kwijt bent aan je rekening.


Goede deal dus. Ben je benieuwd hoeveel jouw handelsactiviteiten bij BUX kosten? Maak een schatting via deze rekentool.kosten BUX Beleggen

#3 All in one broker

Naast beleggen in aandelen en ETF’s, investeer ik ook in crypto. Via BUX kan het allebei. Dat betekent dat ik zowel de beurs als de cryptomarkt in de gaten kan houden in één app. Lekker overzichtelijk!

Zo, ik hoop dat ik via deze drie redenen mijn besluit heb kunnen toelichten. Zou je ook graag willen overstappen? Controleer wat het jou kan opleveren via deze pagina. Wil je weten hoe het overstappen in zijn werk gaat? Check dan mijn blogpost 'Stappenplan: Overstappen naar BUX'.'


beleggen bij BUX

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financiële adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

311 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png