DWS Top Dividende FD Dis

DWS Top Dividende FD Dis

DWS Top Dividend FD Dis klinkt net chinees, haha. Maar laat je er niet door afschrikken, want dit is een beleggingsfonds dat zich richt op, jawel, dividend! Het fonds volgt een beleid dat focust op een duurzame waardetoename voor de lange termijn. Om dit te bereiken belegt het fonds vooral in aandelen van ondernemingen die naar verwachting een hoog dividendrendement realiseren. Een dividendrendement dat hoger ligt dan het marktgemiddelde, de historische en toekomstige winstgroei en een hoge koers/winst-verhouding zijn criteria waar het fonds aandelen op uitzoekt.

 

Voordelen van dit beleggingsfonds in jouw portefeuille zijn:

1) Het fonds keert jaarlijks dividend uit. Afgelopen jaar bedroeg dit 3.06% over de prijs van het fonds

2) Het fonds beheert aandelen uit meer dan 11 verschillende industrieën, dit zal de spreiding in jouw portfolio aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast heeft het fonds sinds 2003 een proven track record!

Voor ieder wat wils!

Het is een typische aankoop voor de defensieve belegger, maar ook agressieve beleggers kunnen dit aandeel in hun portefeuille opnemen om het risicoprofiel van hun portefeuille te compenseren. Een risico wat je wel als koper van dit fonds houdt is dat het fonds in slechtere tijden kan bepalen om het dividend uit te stellen of niet te betalen. Momenteel is de koers van het fonds relatief laag vanwege de corona-uitbraak. Hierdoor maakt de beleggers, zelfs kans om rendement te maken op groei van de aandelenkoers.


Kerngegevens - cijfers gelden voor 18.08.2020

  • Symbool: 24667

  • Beurs: FundSettle

  • Slotkoers: €127,67

  • Evenredige verdeling van aandelen over meer dan 11 industrieën

  • Fonds-vermogen: 473 M

  • Dividendrendement: 3.06% (jaarlijks)Bron: Binck, funds.dws (2020)


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png