Inspiratie opdoen met ETF.db

Wat is een Exchange Traded Fund (ETF)

ETF's, wat zijn het toch mooie producten. Met één aankoop, heb je direct jouw inleg verspreid.

Voor wie niet weten wat ETF's zijn: een ETF is een soort mandje met aandelen. De samenstelling van het mandje volgt een index. Een index is dan weer een groep aandelen, rondom een bepaalde thema. Volg je hem nog? De AEX ken je vast wel: dat is de Amsterdamse index. Deze index volgt de 25 grootste bedrijven van Nederland.


Welke ETF moet je kiezen?

Zo bestaan er nog veel meer ETF's, die zich focussen op andere thema's. Een ETF kan gaan over de grootste tech-bedrijven in een land, of een ETF dat enkel bedrijven in het mandje heeft uit opkomende economieën. Zo zijn er nog talloze ETF's te bedenken. Zo veel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet...


De redder in nood: ETF.db

ETF.db is een database met alle ETF’s die je kunt bedenken. Het voordeel is dat er een screener bij de database zit. Sorteer eenvoudig op basis van het type, geografie of de uitgever van de ETF.

Voor koos inspiratieloos bestaat er ook een lijst met ‘populaire ETF’s’. Een ideale tool dus als jij op zoekt bent naar een nieuwe ETF in je portfolio!

Indexbeleggen

Als je ervoor kiest om enkel in ETF producten te beleggen, dan noem je dat indexbeleggen. Indexbeleggen kent veel voordelen. Allereerst, met indexbeleggen loop je minder risico dan bij het investeren in losse aandelen. Jouw geld wordt namelijk direct verspreid over meerdere bedrijven. Verder bespaar je op transactiekosten, want je koopt in een keer één mandje vol aandelen. Imagine de transactiekosten als je al die aandelen één voor één moest kopen. Ook bespaar je kosten, omdat je geen managementfee hoeft te betalen aan een fondsmanager. Bij actief beheerde fondsen is dit wel het geval. Op de lange termijn maakt dit een groot verschil!


Helpende hand nodig?

Lang verhaal kort, indexbeleggen vormt een goede optie voor jonge beleggers. Als je overweegt om te gaan indexbeleggen, dan zou ik je willen aanraden om dat te doen bij Brand New Day. Brand New Day is een hippe, jonge bank die veel af weet van indexbeleggen. Zij zijn al op onderzoek uitgegaan naar interessante ETF's, zodat jij als klant enkel hoeft te kiezen in welk van deze fondsen je wilt investeren. Snel, eenvoudig en betrouwbaar. Houden we van!


Rendement-rekentool

Bonus: op de website van Brand New Day vind je een handige rendement-rekentool. Vul in hoe lang jij van plan bent jouw beleggingen aan te houden, hoe vaak per maand jij wilt bijstorten en bereken zo hoeveel rendement jij mag verwachten. Handig! 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
degiro.png
banner.png