Het corona-virus: wat moet je weten als belegger?

Markt in beweging

In maart zagen we dieprode cijfers op de beurs, dalende rentetarieven en een ongekend lage olieprijs. Het coronavirus zorgde voor onrust op de beurs. Sommige bedrijven ondervonden extreme prijsdalingen als gevolg van de pandemie, zoals de reis- en olie-industrie. Andere bedrijven profiteerden van het massale thuis zitten en werken, zoals e-commerce, online voedsel en de IT-industrie.


Inmiddels zijn de beurzen redelijk hersteld, maar met de dreiging van een tweede golf en de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten is de kans groot dat de bom op de beurs weer zal ontploffen

Wat moet jij doen als jonge belegger?

Het is vooral belangrijk om niet in paniek te raken! Als u investeert voor de lange termijn, vergeet dan niet dat het normaal is dat investeringen op bepaalde momenten minder waard zijn. De kans is groot dat deze chaos zich in 10 tot 15 jaar weer heeft hersteld.Wil je starten met beleggen?

Dan is nu het ideale moment om te beginnen met investeren. Veel aandelen van doorgaans stabiele bedrijven zijn nu door alle onzekerheid in de wereld ondergewaardeerd op de beurs. Ga zelf na of je denkt dat het bedrijf waar je in wilt investeren in staat is om het coronavirus te overleven. Ik raad je aan om een bedrijf te beoordelen zoals Warren Buffet dat doet; het bedrijf moet een begrijpelijk product of dienst leveren en een sterk merk hebben, zoals Coca-Cola, Apple of Heineken. Je kent het product van zo'n soort bedrijf en bovendien heeft het een geschiedenis die bewijst dat het bedrijf eerder in staat was een crisis te overleven.


Door het coronavirus zijn dit soort bedrijven nu koopjes; de aankoopprijs ligt lager dan de werkelijke waarde van het bedrijf

Wat is het ideale moment om te verkopen of kopen?

Dat is lastig te zeggen. In tijden van onrust op de beurs zijn aandelenkoersen enorm volatiel. Ik raad je aan om periodiek te beleggen. Dit houdt in dat je je inzet niet in één keer investeert, maar verdeeld over meerdere koopmomenten. Door het instapmoment te spreiden over een periode, verklein je de kans om aankopen te doen op een 'piekmoment'. Door periodiek te beleggen betaal je een gemiddelde prijs, in plaats van een prijs die geldt in een momentopname (die achteraf wellicht nadelig blijkt te zijn).
 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png