High-potential: Cybersecurity

Sinds de corona pandemie zijn we allemaal masaal thuis gaan werken, wat de kansen voor hackers om gevoelige bedrijfsdata te stelen heeft vergroot. Steeds vaker lees je in het nieuws dat er bedrijven worden gehackt en dat dat gevoelige bedrijfsdata (wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens) worden gestolen. In sommige gevallen worden bedrijven gechanteerd. Op voorwaarde dat zij een grote som losgeld betalen, krijgen ze weer toegang tot hun eigen bedrijfssystemen en operaties. Hackers vormen een serieus gevaar voor grote multinationals. Het publiceren van gevoelige bedrijfsdata kan catastrofale gevolgen hebben.

Het belang van cybersecurity

Tegenwoordig wordt er veel meer data opgeslagen dan vroeger. Bedrijven opereren en vergaderen veelal online. Om bedrijfsdata veilig op te slaan, informatie binnen de (online) muren van het bedrijf te houden en buiten het bereik van hackers is sterke beveiliging nodig. Investeren in cybersecurity is een absolute must geworden. Dat bedrijven zich hier bewust van zijn zien we terug in de snelle groei van de cybersecurity industrie. De omvang van de wereldwijde cybersecurity industrie wordt op dit moment geschat op zo'n $179,96 miljard. Er wordt verwacht dat deze marktomvang tot en met 2028 zo'n 10%-12,5% per jaar groeit. In relatie tot andere industrieën is dit een opmerkelijk sterke groei. Echter maakt de onderstaande afbeelding, de stijging in het aantal malware infecties (een type hack), ook duidelijk dat cybersecurity meer een noodzaak is dan een luxe. Naar verwachting zal de cybersecurity industrie rond 2028 een marktomvang hebben van zo'n $350-$410 miljard.


Groei van malware infecties tot en met 2018


Bedrijven

De bedrijven die actief zijn in de cybersecurity industrie profiteren mee met de groei van de sector. Als belegger kan je hier op inspelen. Beursgenoteerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in Cybersecurity zijn o.a. Cloudflare, Fortinet, McAfee, Crowdstrike en Fireeye. Het is goed om te weten dat de meeste van deze bedrijven nog geen winst maken; het zijn typische bedrijven die groeiaandelen aanbieden. Het bouwen van een cybersecurity bedrijf vereist veel investeringen in hardware, kennis en data opslag. Echter is het zo dat als de basis eenmaal staat en het bedrijf de meeste kennis in-house heeft, het product snel is op te schalen aangezien het om een software gaat.


ETF’s

Als je er niet zeker van bent in welk bedrijf je wil investeren, kun je er ook voor kiezen om een ETF aan te schaffen. Voor DEGIRO beleggers onder ons: er zitten twee ETF's in de kernselectie, wat betekent dat je deze ETF's één keer per maand kunt aanschaffen zonder dat je daar transactiekosten over hoeft te betalen (houden we van!). Het gaat om de volgende twee producten:

  • IE00BJXRZJ40 - RIZE CYBERSECUR AND DA EUR Borsa Italiana S.p.A

  • IE00BYPLS672 - L&G ETF Cyber Security EUR Euronext Amsterdam.

Een andere ETF, die niet in de kernselectie van DEGIRO zit maar zeker de moeite waard is om naar te kijken is het volgende product:

  • IE00BLPK3577 WISDOMTREE CYBERSECURITY UCITS ETF


Toekomst in jouw portfolio

De cybersecurity sector is dus een toekomstgerichte sector. Als je het mij vraagt is dit een industrie om de komende jaren in de gaten te houden. Ondanks dat veel bedrijven binnen deze sector nog geen winst maken, zien ze wel een sterke groei tegemoet. Het 'zekere' aspect in deze industrie is dat cybersecurity een noodzaak is voor een succesvolle bedrijfsvoering. Net zoals duurzaamheid kunnen bedrijven niet om dit topic heen. Naar mijn mening laat de cybersecurity industrie daarom veel potentie zien.


Deze blog is geschreven door Veronique (YoungTrader) en Yorick (Invest.ix).


Wil jij meer leren over interessante aandelen?

Neem dan eens een kijkje naar de volgende blogsposts:

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.168 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png