Hoe herken ik een dividendaandeel?

Wat is dividend?

Warren Buffett is er rijk door geworden: dividend beleggen. Sommige bedrijven keren jaarlijks een deel van hun winst uit aan hun aandeelhouders, in de vorm van dividend. Jouw vermogen kan op deze manier snel groeien, want ieder jaar krijg je weer nieuwe dividend uitgekeerd. Een deel van dat dividend ontvang je over het dividend dat je eerder al uitgekeerd hebt gekregen. Ja, dividend over dividend dus. Zo wordt het bedrag aan dividend jaarlijks steeds meer en ontstaat er een sneeuwbaleffect!


Maar hoe ontdek je of een aandeel dividend uitkeert?

In de meeste brokers-apps wordt dat niet direct weergegeven, maar het is vaak wel te controleren via de desktopversie van handelsplatformen. Zoek het aandeel op, check de kerncijfers en bekijk het percentage aan ‘dividendrendement’ dat het aandeel uitkeert.

Inspiratie nodig?

Ik heb een prachtige lijst met meer dan 150 Europese dividendaandelen. Laat je erdoor inspireren, maar doe daarna wel zelf nog even onderzoek of het aandeel bij jouw beleggingsstrategie past!


Growth beleggen

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

1.310 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png