Hoe kies ik de beste broker?

Er zijn steeds meer brokers beschikbaar. Je krijgt er bijna keuze stress van. Want hoe kies je dan de béste broker? Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Maar om je verder te helpen, heb ik een kleine checklist voor je opgesteld. Let bij het kiezen van een broker vooral op de volgende punten:

  1. Transactiekosten. Elke keer als jij een aandeel koopt, betaal je een percentage over het aankoopbedrag aan transactiekosten. Beleggers focussen vaak te veel op rendement en vergeten zo de kosten uit het oog verliezen. Toch kunnen een paar procentpunten op de lange termijn veel verschil maken.

  2. Aanbod. Wat is het aanbod van effecten bij deze broker? Kun je bv. ook grondstoffen of internationale markten ook inbegrepen? Als je hier graag in wilt beleggen raad ik je aan bij een grote speler te gaan beleggen.

  3. Software. Heeft de broker een gebruiksvriendelijke software? Jij wilt snel en gemakkelijk beleggen. Een absolute must is dat je dit via een app kunt doen, bij voorkeur eentje met een sterke user interface. Dit maakt dat beleggen leuk wordt!

  4. Betrouwbaarheid. Check via recensies of een broker vaak last heeft van down-time, gezien dit kan veroorzaken dat jouw orders niet worden doorgevoerd. Beetje lullig als achteraf blijkt dat jouw ‘million-dollar-order’ niet bleek te zijn binnengekomen door een netwerkfout..

Laat je verder niet te veel afleiden door extra features, zoals korting op transactiekosten of een online academy. Deze kortingen zijn marketing stunts om je binnen te lokken en daarnaast vaak van korte duur.

En die online academy? Niet nodig, daar heb je YoungTrader voor!

Oké, dus jouw broker blijkt relatief goedkoop? Check. Heeft een gevarieerd aanbod aan effecten? Check. Biedt een hippe app zodat jij snel en gemakkelijk kunt beleggen? Check. Na het lezen van álle recensies heb jij nog steeds geen flauw idee wat down-time is? Check. Goed gedaan, you just found yourself a broker!


Er zijn veel brokers in Nederland beschikbaar. Zo heb je DEGIRO, Binckbank, BUX Zero, Trading212, LYNX voor het 'normale' beleggen. Verder bestaan Brand New Day, Peaks en Binck Fundcoach voor Indexbeleggen.


Meer weten? Check de reviews die ik over deze brokers geschreven via de tool Brokers vergelijken

 

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png