Hoe koop je crypto via de BUX Zero app?

Op BUX Zero kun je behalve in aandelen en ETF’s ook beleggen in crypto. Dat is super voordelig voor de aandeelhouder die de cryptomarkt toch eens wil uitproberen. Daarbovenop biedt deze toevoeging de mogelijk een supergediversifieerd portfolio op te bouwen en beheren vanuit één app.


Maar, voordat nu de Bitcoin tekens in je ogen verschijnen, is het belangrijk om te weten hoe je cryptocurrencies kunt aan- en/of verkopen in de BUX Zero app. In deze post neem ik de stappen met je door. Ben je nog niet bekend met crypto’s en gaat dit dus al een stapje te ver? Lees dan dit artikel waarin ik alles vertel dat je moet weten over cryptocurrencies!


Hoe koop je cryptocurrencies in de BUX Zero app?

De eerste stap is het openen de app. Heb je nog geen account? Je kunt er hier één aanmaken! Onderstaande stappen geven weer hoe jij cryptocurrencies aankoopt.

  • Stap 1. Selecteer de crypto die je wilt

  • Stap 2. Voer het aankoopbedrag in dat je wilt besteden

  • Stap 3. Stel in of je je aankoopbedrag in crypto of in euro wilt weergeven (bv: 500 euro of 0,25 BTC)

  • Stap 4. Controleer het ingevoerde bedrag (de minimale order is € 7)

  • Stap 5. Bevestig je aankoop. Let op: Het uiteindelijke bedrag kan iets hoger of lager zijn dan je invoert. Dat komt doordat BUX Zero het exacte bedrag in cryptovaluta uitvoeren. Het kan dus zijn dat je € 500 invoert als aankoopbedrag, maar je order op € 498 uitkomt.


Hoe verkoop je je cryptocurrencies?

Wil je na verloop van tijd je cryptocurrencies weer verkopen, in ruil voor euro's. Voer dan de volgende stappen uit.

  • Stap 1. Voer in hoeveel crypto je wilt verkopen

  • Stap 2. Controleer het ingevoerde (crypto)bedrag

  • Stap 3. Plaats je verkooporder


Hoe zit het met de kosten en beveiliging van mijn cryptos?

BUX staat bekend om de zero order, een ordertype die is ontwikkeld zodat iedereen commissievrij kan beleggen. Dit ordertype geldt ook voor de aan- en verkoop van cryptocurrencies. Alle transacties van beleggers worden gebundeld en één keer per dag uitgevoerd op een vooraf vastgesteld tijdstip. Het is een vergelijkbaar systeem als dat van beleggingsfondsen. Een groot voordeel is dat je geen transactiekosten betaalt. Een nadeel is dat je order tegen een andere koers kan worden uitgevoerd, dan de koers die geldt als je de order plaatst. De order wordt namelijk pas 's avonds uitgevoerd, wat een risico kan vormen. Jij betaalt spread-kosten (verschil tussen de biedtprijs en laatprijs).

Hoe divers is het aanbod?

Het aanbod aan cryptocurrencies waar je in kan handelen is gevarieerd. Je handelt eenvoudig in bekende tokens zoals Ethereum, Polkadot, Chainlink en Litecoin. Altcoins die misschien wat minder bekend zijn - maar niet per se minder interessant - zijn er ook te vinden. Onderstaande afbeelding laat het aanbod zien van tokens die je kunt kopen via de BUX Zero app.


Hoe zit het met de beveiliging van jouw cryptocurrencies bij BUX Zero?

Bij exchanges worden jouw cryptocurrencies bewaard in een hosted wallet of je bewaart ze zelf op een external wallet. Hoe worden je crypto's bewaard die je via BUX Zero hebt gekocht? Er zijn drie manieren hoe BUX de veiligheid van jouw cryptocurrencies waarborgt.


1. Je cryptoportfolio beschermd door Fireblocks

BUX Zero werkt met het geprezen beveiligingsplatform van Fireblocks om het verhandelen van crypto op een zeer goed beveiligde manier te laten verlopen. Met behulp van Fireblocks zorgen we ervoor dat je beleggingen goed zijn beveiligd door geavanceerde moderne technologieën (MPC) en een strikt beleid.


2. Versleuteld verkeer

Communicatie met BUX Zero is versleuteld tot aan onze servers, met een versleuteling van ten minste TLS versie 1.2, vereist door de alom bekende PCI-normen (Payment Card Industry). Daarnaast houden we alle verkeerspatronen nauwlettend in de gaten om mogelijke kwaadwillenden buiten de deur te houden. We monitoren fondsen ook in real time, en bewaren de meeste fondsen in koude opslag.


3. Strikte processen en audits

De beveiliging van jouw beleggingen staat bij ons heel hoog in het vaandel. Om je crypto veilig op te slaan, werken we intern met strikte processen, worden we regelmatig intern en extern geaudit, voeren we penetratietests uit en houden we extra trainingen en bewustmakingssessies voor onze werknemers.


Ben je geïnteresseerd in beleggen in crypto? Zorg ervoor dat je dat alleen doet met geld dat je kunt missen. Crypto zijn erg volatiel. Dat betekent dat je er mooie rendementen mee kunt verdienen, maar ook dat je je geld (deels) kunt verliezen. Lees je dus goed in en begrijp het beleggingsproduct waar je in investeert. Meer info? Lees dit artikel waarin ik alles vertel dat je moet weten over cryptocurrencies! 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers meer informatie te verschaffen over specifieke topics binnen de financiële markten. YoungTrader is géén financiële dienstverlener. De content bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

194 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png