Hoe word ik een succesvolle belegger?

Yes, jij gaat beginnen met beleggen. Maar beleggen kent risico’s. Hoe verzeker jij dat je geld gaat verdienen in plaats van verliezen op de beurs? Vijf golden rules voor succesvol beleggen.


1. Gezond verstand

Je hebt een aandeel in gedachten. Ga bij jezelf na; Zal dit bedrijf groeien de aankomende jaren? Wat is het product van dit bedrijf? Is dit product over 10 jaar nog steeds gewild? Gebruik je gezond verstand om een aandeel te beoordelen. Bij twijfel, niet doen ;).


2. Waardering

Vind jij een bedrijf meer of minder waard dan haar huidige beurswaarde? Als een bedrijf tijdelijk ondergewaardeerd is, dan is het ‘time to buy!’ Dit is lastig te beoordelen als je over weinig financiële kennis bezit. In een volgende post leg ik meer uit over bedrijfswaardering.


3. Spreiding

In teksten over beleggen komt het woord ‘spreiding’ altijd ter sprake. En dat is niet voor niks! Wed nooit op 1 paard; beleg in verschillende industrieën.


4. SALE

Volg het nieuws. Als er een negatief nieuwsbericht over een bedrijf in de media opduikt, zal haar aandelenkoers waarschijnlijk dalen. Dit is het moment waarop jij het aandeel ‘voor een prikkie’ kunt kopen.


5. Keep calm & hold your stocks

Aandelenkoersen schommelen; keep calm bij koersdalingen. In de meeste gevallen worden deze opgevolgd door koersstijgingen. Hoe langer jij je aandelen vasthoudt, hoe groter de kans dat je je geld zult zien groeien. Daarnaast bespaar je jezelf een hoop gedoe als je belegt voor de langere termijn; je hoeft niet dagelijks een beslissing te nemen of je gaat kopen of verkopen.


Beleggen tegen lage kosten?

DEGIRO is een goedkope broker tegen lage kosten. Een groot voordeel van beleggen bij DEGIRO is dat je gratis een account kunt openen. Op deze manier kan je rustig eerst de app ontdekken, voordat je direct geld hoeft te investeren in producten. Ben je nog geen belegger? Dan wil ik je aanraden toch een account aan te maken. Start met de beurs ontdekken. Op den duur zal je begrijpen hoe het werkt en zelfvertrouwen genoeg hebben om de eerste aankoop te doen. Klik hier om een gratis account te openen. 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


95 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png