Interview met Financieelvrijevrouw

Janneke van @Financieelvrijevrouw, de vrouw die een aantal jaren geleden haar reis naar financiële vrijheid startte. Tegenwoordig woont ze in Curaçao en is ze nog altijd actief op zoek naar meerdere inkomstenstromen om nóg vrijer te kunnen leven. In het interview met YoungTrader vertelt ze jou over haar inzichten.


Wie is Janneke? Wat is Financieelvrijvrouw? 
Mijn naam is Janneke van den Brink. Ik ben getrouwd met Jacco en samen hebben we een dochtertje. Eind oktober 2019 besloot ik uit al mijn oude patronen te stappen door mijn baan op te zeggen en me fulltime te gaan focussen op beleggen en het schrijven over mijn reis naar financiële vrijheid. Tijdens de eerste lockdown (maart 2020) lukte het me al om mijn doel te bereiken. Ik kwam toen al rond van de passieve inkomsten uit onze beleggingen. Tegen het einde van afgelopen jaar heeft ook Jacco zijn baan opgezegd. Onze droom om locatie-onafhankelijk te zijn, in het buitenland te wonen en samen te ondernemen is toen écht uitgekomen. Dat is een korte samenvatting van wie Janneke van de Brink is.

Financieel Vrije Vrouw, dat is mijn platform waar wij al onze lessen delen op weg naar financiële vrijheid. We hopen anderen hiermee te inspireren om een vrijer leven te leiden en te ontsnappen uit de zogeheten ‘ratrace’. Dit doen we door middel van free content zoals blogs, interviews met beleggers, webinars, YT video’s.


Sinds vorig jaar oktober documenteren we ook onze eigen persoonlijke reis. Inzichten en lessen hebben we samengevat in de FIRE Masterclass, die al een community telt van 1800+ leden. Dit is een online leeromgeving, waarbij je op chronologische volgorde navigeert door de reis die wij hebben afgelegd. Zo hopen we een voorbeeldrol te zijn en anderen te inspireren hetzelfde te doen.


Wanneer begonnen met investeren? Wat was de eerste investering?
 Begin 2018 begon ik pas echt met investeren; met name in mezelf eigenlijk! Ik investeerde in een ervaren (vastgoed)coach met meer dan 30 jaar beleggingservaring en durfde onder zijn begeleiding mijn eerste beleggingspand aan te kopen. Een houtje-touwtje woning, haha, die volledig moest worden opgeknapt. Het pand had een compleet ingezakt dak en was ook nog illegaal gesplitst. Er moest zoveel aan gebeuren dat deze meer dan 3 maanden te koop stond en zelfs al in prijs was verlaagd. Ook al vond onze taxateur deze woning een vreemde keuze, na wat kluswerk is het achteraf gezien een enorm goede belegging gebleken.In welke financiële producten ben je actief?
 Poh, ja.. dat is inmiddels wel een flink gespreide portefeuille geworden. Hou je vast! We zijn actief in vastgoed (transformaties, renovaties, flippen, rent2rent en verhuur voor de lange termijn), crypto (hodl, staking), NFT’s (farming, digitaal vastgoed), valutahandel (bots), edelmetalen (goud&zilver), aandelen/ETF’s, obligaties, crowdlending, verstrekken leningen t.b.v. de aankoop van vastgoed (voor een rentepercentage) en brengen spreiding aan in valuta. Onze cashpositie bestaat niet enkel uit euro’s, maar ook (Britse) ponden en (Amerikaanse) dollars.


Hoe behoud je overzicht op alle inkomstenstromen? Door iedere eerste van de maand in Excel een overzicht bij te houden. Dit levert altijd interessante inzichten op, omdat het telkens weer een verrassing is onderaan de streep. Een van de oorzaken daarvan, is dat er beleggingsvormen tussen zitten die meer risico met zich meedragen.
Grootste obstakel in jouw reis naar financiële vrijheid? Het is een grote kunst om je financiële vrijheid te behouden. Het bereiken kan relatief snel gefikst zijn, maar vooral het vasthouden van financiële vrijheid blijkt moeilijker dan gedacht. Het is voor mij daarom ook belangrijk om uit meerdere bronnen ‘financieel vrij’ te zijn, zodat wanneer er een stroom wegvalt, je wel nog terug kunt vallen op een andere inkomstenstroom. We streven ernaar iedere dag hier keihard voor te werken. De lezers van onze blogs nemen we mee in onze reis.


Was de beslissing om naar Curaçao te gaan snel genomen? Hoe bevalt het? 
Ja, voor mij wel. Ik wilde heel graag ver weg van de kou. Waar kun je beter beginnen dan op een tropisch eiland waar ook ons dochtertje haar eigen taal kan spreken? Dat is gewoon fijn, zeker gezien ze hier naar school gaat. Jacco moest ik nog enigszins overhalen om naar Curaçao te gaan, omdat hij zichzelf niet zo snel maandenlang op een eiland zag wonen. Eenmaal hier aanbeland is hij nu degene die heel graag nog een maand wilde bijboeken. Het bevalt enorm goed!


Het is te gek om zoveel gelijkgestemden te ontmoeten aan de andere kant van de wereld. We blijven hier in ieder geval nog een maand of twee en vliegen dan naar een volgende bestemming. Spannend. We zijn al Spaans aan het leren, want dat komt op veel plekken van pas.


Hoe ziet jouw stip op de horizon eruit? Mijn ultieme droom is allereerst gesetteld zijn in een land waar we ons 100% thuis voelen. Ik zie het voor me dat we meer terug naar de basis gaan, de kern van ons bestaan. Community-living bestaande uit mensen met dezelfde kernwaarden. Een veilige plek waar je je kind kunt laten opgroeien in de vrijheid die ik vroeger ook heb gekend. Zonder mobieltjes, uiterlijk vertoon en materialisme. Hervormde scholing, waarbij onze kinderen en kleinkinderen de belangrijkste lessen van het leven meekrijgen en niet gedwongen worden om te kiezen voor een pad waar ze helemaal niet voor gemaakt zijn.

 Het klinkt misschien wat geitenwollensok, maar sinds ik uit de ratrace ben gestapt zie ik eigenlijk pas wat er fundamenteel mis is in onze samenleving. Pijnlijk, maar waar.


Welke tip zou je anderen meegeven die zoeken naar financiële vrijheid?

Schrijf op waarom je financiële vrijheid wil bereiken. Maak het daarna visueel met behulp van een vision board. Als jouw WHY niet duidelijk is, dan is je motor om het te bereiken niet sterk genoeg. De volgende stap is erachter komen wat je ‘magic number’ is om financiële vrijheid te bereiken. Schrijf op de euro nauwkeurig met welk maandbedrag je theoretisch gezien kan stoppen met werken en schrijf een plan uit hoeveel je hiervoor nodig hebt en hoe je dit gaat bereiken. Feitelijk is dit gewoon het begin; de rest gaat vanzelf.


financieel vrije vrouw en youngtrader

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers meer informatie te verschaffen over specifieke topics binnen de financiële markten. YoungTrader is géén financiële dienstverlener. De content bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.221 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png