Investeren in Artifial Intelligence

Opkomende industrie

Volgens velen is kunstmatige intelligentie of Artifical Intelligence (AI) het beloofde land, maar op dit moment is de technologie nog niet genoeg ontwikkeld om al zoveel markt te kunnen ontwikkelen. In deze post bespreken we de basisprincipes van Artifcial Intelligence en waarom het wel eens een gigantische markt zou kunnen worden in de toekomst.

gif

Wat is Artificial Intelligence?

AI is een technologie die simpel gezegd 'het menselijk brein' na probeert te bootsen. Het menselijk brein is een werkelijk wonder. Op basis van herinnering kunnen wij niet alleen dingen onthouden en herkennen, maar ook associëren. Op deze manier denk je een 'stapje' verder, op basis van logica. Artificial Intelligence die dit probeert na te bootsen, alleen dan tilt deze technologie het nog een niveau hoger.


Het menselijk brein heeft een gelimiteerde capaciteit. We kunnen veel onthouden, maar helaas tot een zeker niveau. De technologie van AI zou hier wel geschikt voor moeten zijn. Dingen die we die wij met ons brein niet kunnen, zoals het herkennen van patronen in gigantische hoeveelheden data. Naast een enorm geheugen, focussen ontwikkelaars van AI-technologie zich ook op andere capicateiten: iets beredeneren, denken in analogieën of zaken creatief benaderen. De mogelijkheden voor de toekomst zijn gigantisch. Als ontwikkelaars hier in slagen, dan zal AI in staat zijn om zichzelf verder te ontwikkelen. Oftewel, de technologie zal zichzelf verder innoveren. De ontwikkeling van AI zal dan niet lineair verlopen, maar exponentieel.Huidige staat

De huidige technologie wordt voornamelijk toegepast op ‘voorgedefinieerde’ datasets. Door enorme, gestructureerde datasets te analyseren wordt AI aangeleerd om patronen herkennen. e volgende fase zou kunnen zijn dat AI wordt losgelaten op random datasets, zonder voorgedefinieerde kaders waarbinnen het systeem moet werken. Nog een stapje verder ligt in de fase waar een AI-systeem hetzelfde kan als een mens. Vanaf deze status zou het heel hard kunnen gaan. Overigens zijn de meningen verdeeld over deze ontwikkeling, want.. moeten we dat wel willen? Er zijn genoeg horror scenario's te bedenken hoe het zal zijn als de robot even slim (of zelfs slimmer) wordt dan de mens.


Hoe investeer je in AI?

Hoe de technologie zich zal ontwikkelen en in welk tempo deze technologie zich zal ontwikkelen is dus nog niet zeker, maar dat het veelbelovend is valt niet over te twisten. Als jonge beleggers hopen we nog velen jaren aan beleggershorizon voor ons te hebben liggen. Als je nu zou investeren in AI, zou de technologie over 30 jaar wel eens veel verder ontwikkeld zijn dan nu. Bedrijven in AI kunnen dan flink zijn gegroei o.b.v. marktkapitalisatie. Klinkt goed, maar hoe investeer je eigenlijk in AI? Welke producten zijn er beschikbaar om te profiteren van deze verwachte groei?


Aandelen

Vind jij risico nemen wel spannend en investeer je daarom liever in losse aandelen? Via deze pagina vind je een prachtig overzicht van meer dan 40 bedrijven die actief zijn binnen de AI sector. Ofwel door het ontwikkelen en aanbieden van de AI Technologie zelf, ofwel door het toepassen van AI op grote schaal. De oomzet in de hele AI sector wereldwijd wordt geschat rond de 35 miljard dollar en gaat volgens Bank of America Merrill Lynch zelfs de komende 5 jaar oplopen verder oplopen naar 130 miljard dollar. Het zijn vooral de grote namen zoals Google, Amazon, IBM, Apple, Microsoft en Facebook die zoveel kapitaal beschikken dat ze elk veelbelovend bedrijf binnen AI kunnen en zullen opkopen. Als je dus in AI wilt beleggen via een individueel aandeel, dan zijn deze bedrijven het meest voor de hand liggend om indirect mee te profiteren!


ETF's

Ben jij liever een goed gespreide belegger, die bij voorkeur profiteert van de gehele sector in plaats van één los bedrijf? Dan zijn de volgende twee ETF's interessant om eens te overwegen:


Periodiek beleggen zonder dat je transactiekosten betaald?

Ken jij Binckbank Fundcoach al? Binckbank biedt een extra pakket aan voor beleggers die voordelig periodiek willen investeren. Als je een Binckbank Fundcoach rekening opent, dan kan je ieder maand een vast bedragen investeren in indexfondsen / ETF's naar jouw keuze. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Open een rekening door op de onderstaande banner te klikken

  2. Selecteer de producten waar je maandelijks wilt investeren

  3. Stel in op welk tijdstip en tegen welk bedrijf je maandelijks wilt investeren

  4. Zorg dat er genoeg geld op je beleggersrekening staat (tip: stel een automatische incasso in!)

  5. Et Voilá, je bouwt gestaag vermogen op zonder dat je er veel omkijken naar hebt.


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


203 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png