Crypto investeren met LiteBit

Investeren in cryptocurrencies wordt steeds populairder. Vroeger werden cryptocurrencies vooral gezien als munten voor criminelen, maar dat tijdperk zijn we allang gepasseerd. Steeds meer particuliere beleggers voegen cryptocurrencies toe aan hun portfolio en zelfs institutionele investeerders stappen in cryptocurrencies.


Hoe investeer je in cryptocurrencies?

Een nadeel van het handelen in cryptocurrencies is dat het niet altijd even eenvoudig is. Vooral als beginner komt er een hoop informatie op je af. Veel exchanges, zoals Binance of Kraken, geven direct zo veel opties om te handelen in cryptocurrencies dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo dachten de oprichters van LiteBit er ook over. Zij namen als doel een crypto broker op te richten die het eenvoudiger zou maken om crypto's te kopen. LiteBit werd gestart en was één van de eerste partijen in Nederland die het mogelijk maakte om crypto's te kopen met euro's. Er ging een wereld open voor beginners: cryptocurrencies kopen was niet eerder zo makkelijk!


Gebruiksvriendelijk

LiteBit staat dan ook bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Sinds haar lancering op de markt heeft LiteBit zich geprofileerd als een expert op vlak van het aanbieden van alt-coins tegen fiat-geld (euro's). Zowel de applicatie als de online omgeving van LiteBit is super gebruiksvriendelijk. Als je de dekstop versie opent zie je in één oogopslag welke transacties jij hebt uitgevoerd in het verleden. Via de knoppen 'storten' en 'opnemen' kun je snel de hoeveelheid euro's in jouw wallet aanpassen, waar je vervolgens via 'kopen' en 'verkopen' cryptocurrencies van kunt kopen. Een pluspunt van LiteBit is dat je de mogelijkheid hebt om een trade-limiet in te stellen. Deze mogelijkheid kan voorkomen dat je emotioneel gaat handelen tijdens de hevige koersschommelingen van cryptocurrencies.

Service

Allereerst biedt LiteBit een informatie pagina aan waar de meest voor de hand liggende vragen worden beantwoord. Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan is er een support service die dag en nacht voor jou klaarstaat. Tijdens werkuren kun je telefonisch een support service agent spreken. Verder kun je per e-mail vragen sturen die je binnen 24 uur beantwoord krijgt. Ben je aan het traden buiten werktijd om? Dan kun je met jouw vragen terecht bij een geautomatiseerde chatbot die 24/7 voor je klaar staat.Aanbod

Het aanbod van LiteBit bestaat uit meer dan 40 cryptocurrencies. In vergelijking tot exchanges zoals Binance, Kraken of Bitvavo is dit niet zoveel, maar het voordeel is dat je de tokens snel en eenvoudig met euro's kunt aanschaffen. Bij andere exchanges kan dit proces complexer zijn. In de app kun je eenvoudig de top 10 tokens van dat moment zien. Voor beginners is het aan te raden om vooral in deze selecte groep te investeren. Deze tokens hebben een hoog handelsvolume, waardoor het risico dat het project flopt kleiner is.Betaalmethodes

LiteBit biedt zes betaalmethodes aan, wat het een erg toegankelijke crypto broker maakt. De betaalmethodes die aangeboden worden lees je in het onderstaande overzicht. In Nederland zijn we vooral bekend met iDeal. Een LiteBit credit (het oranje vak) heeft een waarde van €1. Je kunt credits kopen voor euro’s of ontvangen als je crypto verkoopt. Er zit geen limiet aan het aantal credits dat je op je account kan hebben. Orders die met LiteBit credits worden betaald worden direct verwerkt. Als je geld wilt terughalen uit cryptocurrencies, krijg je bij de verkoop eerst LiteBit credits. Vervolgens kan je deze LiteBit credits weer laten uitbetalen in euro’s naar een gekoppelde bankrekening.


Kosten

In relatie tot andere brokers is LiteBit relatief een prijzige broker. Het biedt een hoge kwaliteit wat betreft de app, de service en de veiligheid, waar je dus wat extra's voor moet over hebben. De transactiekosten verschillen per token en of je wil kopen of verkopen. Over het algemeen schommelen de transactiekosten tussen de 2-3% van het orderbedrag. Klik hier om een totaaloverzicht te ontvangen die je betaalt per transactie per token.


LiteBit wallet

Als je een account opent bij LiteBit, dan beheer jij jouw cryptocurrencies in een LiteBit wallet. Dit is een digitale portemonnee in jouw LiteBit account waar je jouw crypto’s makkelijk en veilig kunt beheren. Alle verschillende cryptocurrencies zijn aparte systemen welke niet met elkaar communiceren. Zo heeft iedere crypto een eigen netwerk (blockchain) met een uniek(e) wallet(adres). Om het makkelijk te maken heeft LiteBit alle wallets op een centrale plek in jouw LiteBit account aangeboden: de LiteBit wallet. Om fraude te voorkomen volgt LiteBit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Vanaf 2020 is deze wet van toepassing op alle Europese cryptocurrency bedrijven. Daarom moeten alle LiteBit gebruikers hun accounts verifieer.


Partnerprogramma

Als je een account opent bij LiteBit kun je meedoen aan hun referral programma. In jouw desktopversie zie je een 'partner dashboard' staan. Je ontvangt een unieke partner link die je kunt doorsturen naar anderen. Laat je vrienden, familie of kennissen een account aanmaken via deze unieke partner link. Wanneer iemand zich via jouw link registreert verdien je 25% van LiteBit haar winstmarge (gemiddelde winstmarge is 2%). Je ontvangt deze 25% in credits op je account wanneer de, door jou aangebrachte persoon, cryptocurrency koopt op LiteBit. De uitbetaling van jouw partner opbrengst vindt direct plaats in de vorm van LiteBit credits. Toch mooi meegenomen, right?


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


70 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png