Investeren in een Launchpool? Alles dat je moet weten!

Via een Launchpool kan je je cryptocurrencies vastzetten om er zo gratis nieuwe tokens te verdienen. Wat? Ja, geen grapje. Vergelijk het met rente over je spaarrekening, maar dan in cryptovorm. Staken en launchpools worden steeds populairder, daarom is het een goed moment om er eens dieper in te duiken. In deze blogpost behandelen we alles dat jij moet weten van deze nieuwe cryptotechniek!


Wat is een Launchpool?

Een Launchpool stelt je in staat om je tokens te staken en daarmee nieuwe tokens te verdienen. Ik hoor je denken, wat is staken? Staking is het proces van het vastzetten van je cryptocurrencies bij een exchange om daar vervolgens een bepaald rentepercentage over te ontvangen. Je kunt het vergelijken met het ontvangen van rente over je spaarrekening, maar dan in crypto's.

Launch Pads

De nieuwe tokens verdien je door ze een bepaalde periode te laten staan, meestal zo'n 30 dagen. Deze periode wordt ook wel de launching period genoemd. De tokens die je verdient worden elk uur berekend. Je lopende beloningen kan je op elk moment oogsten. Op het moment dat je besluit om je verdiende tokens te laten uitcashen, kan je er direct mee handelen. De rest van de tokens kan je in de pool laten zitten of er ook uit halen, als je dat wil.


Wat is het doel van een launchpool?

Het doel van een Launchpool is het ontstaan van nieuwe crypto mogelijk maken. Het geld dat je laat staken, levert liquiditeit op in de launchpool, wat vervolgens kan worden gebruikt om nieuwe DeFi-projecten te financieren. Aangezien jij met deze actie de ontwikkeling van nieuwe projecten ondersteunt, ontvang je een beloning in de vorm van nieuwe tokens.


Om het kort samen te vatten, launchpools bestaan dus om nieuwe crypto-projecten te kunnen financieren. Een exchange biedt launchpools aan omdat het een groter aanbod op de exchange verzorgd. Hoe meer tokens er genoteerd zijn, hoe aantrekkelijker het is om gebruiker te worden van een exchange. Investeerders halen voordelen uit launchpools, omdat ze al gratis een gloednieuwe munt kunnen verdienen voordat de token wordt genoteerd aan de exchange.

gif

Hoeveel verdien je hiermee?

Het aantal tokens dat je dagelijks verdient is evenredig aan het aantal tokens dat je hebt ingeschreven in de de pool versus het totaal aantal tokens dat ingeschreven staat op de pool. Zodra je hebt gestaked, wordt je opbrengst dagelijks automatisch berekend.


Laat ik deze berekening toelichten aan de hand van een voorbeeld. Je hebt token X gestaked in een launchpool, om een nieuwe token Z mee te verdienen. Je dagelijkse opbrengst voor Z = [het bedrag van X dat je hebt gestaked in de launchpool / het totale aantal X dat door alle deelnemers is ingezet in de launchpool) * dagelijkse Z-prijzenpot


Berekeningen voor je opbrengst beginnen altijd op de dag nadat je de tokens hebt gestaked (T+1), en zullen dagelijks worden gestort op je cryptoaccount vanaf één dag na de berekeningsperiode (T+2). Op de dag dat je je ingezette tokens unstaked, zal er geen opbrengst worden gegenereerd.


Steeds meer exchanges introduceren Launchpools, waarbij gebruikers hun (stable) tokens investeren in een pool, en hiervoor beloond worden. Het principe van launchpools is hetzelfde voor de verschillende pools, maar de rendementen kunnen wel verschillen.


In de onderstaande afbeelding zie je hoe zo'n launchpool van ByBit eruit ziet. Zoals je ziet is deze launchpool ontwikkeld om een nieuw project genaamd WOO te ontwikkelen. Je kan meedoen met de launchpool door je ByBit tokens (BIT) te staken. In dit geval bestaat er zelfs ook nog een bonus van USDT waar je kans op maakt.Wil je meer leren over hoe je kunt investeren in een launchpool? Check dan deze blog!

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers meer informatie te verschaffen over specifieke topics binnen de financiële markten. YoungTrader is géén financiële dienstverlener. De content bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


216 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png