iShares Automation & Robotics UCITS ETF

Schrik je bij het zien van deze naam?

Niet nodig! True, rare woorden en onbekende afkortingen laten alarmbellen afgaan, maar als je je verdiept in dit product ontdek je dat dit een ETF is die ernaar streeft bedrijven te beheren uit ontwikkelde en opkomende markten. Deze bedrijven zijn gefocust op de ontwikkeling van automatiserings- en robotica technologie en worden daarom verwacht hoge resultaten te realiseren in de toekomst.

De thema’s robotica en automatisering kennen voor- en tegenstanders, maar gegeven is dat robotica al jaren een snelgroeiende sector is. De laatste jaren versnellen deze ontwikkelingen zelfs, vanwege de steeds betere computerchips.

Robots

Robots worden niet alleen goedkoper; ze worden preciezer en zijn bovendien nooit moe. Ontwikkelde robotica duikt steeds vaker op in fabrieken en op de werkvloer. Modernere robots zullen ook meer in ons dagelijks leven gaan opduiken. Als zorgrobot, die hulpbehoevende ouderen in en uit bed tilt of demente ouderen op een prettige manier bezighoudt.


Op en neer die koers!

Opmerkelijk is dat de iShares Automation & Robotics UCITS ETF erg volatiele is en daarom een risicoprofiel van 6 heeft (op een schaal van 1 tot 7). Deze ETF valt onder de risicovolle ETF's. De prijs van € 7,966 maakt de iShares Automation & Robotics UCITS ETF een interessant exemplaar voor de jongere belegger, maar het is belangrijk dat je altijd zelf onderzoek doet naar een product voordat je het koopt. De introductie heb je van mij ontvangen, nu is het tijd om zelf op onderzoek uit te gaan. Check de website van jouw broker om noodzakelijke beleggingsinformatie te ontvangen.

 

Kerngegevens - cijfers gelden voor 18.08.20

  • Symbool: RBOT

  • Beurs: Gruppo Borsa Italiana

  • Slotkoers: €7,966

  • Bestaat voor 66,37% uit bedrijven rondom IT bedrijven

  • Risicoprofiel: 6 op een schaal van 1 tot 7

  • Rendement YTD (year-to-date): 4,74%

 


Bron: Binck, trendinvest.nl (2020).


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.316 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png