Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway, de moederonderneming van het welbekende Nederlandse Thuisbezorgd.nl. Klanten van Just Eat Takeaway kunnen eten bestellen van lokale restaurants en Just Eat zorgt ervoor dat het aan de deur wordt afgeleverd.

De corona crisis heeft de digitalisering en de opkomst van de online economie met 3 jaar versneld, wat Just Eat Takeaway alleen maar goed heeft gedaan

Daarnaast heeft het bedrijf in juni aangekondigd Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub over te nemen. Door deze overname mag het bedrijf zich - China niet meegeteld - de grootste maaltijdbezorger ter wereld noemen. Topman Jitse Groen noemt het een droomdeal. Just Eat Takeaway geeft zelf aan Grubhub voor een financieel schappelijke prijs te hebben overgenomen. Er wordt verwacht dat de samenvoeging van de twee bedrijven veel synergies met zich mee zal brengen. Met alle onzekerheid van de corona-crisis verwacht Just Eat Takeaway in de 1.5e meter samenleving een aanhoudende groei in orders.


Kerncijfers en gegevens - Cijfers gelden voor 17.07.2020

  • Beurs: AMS

  • Slotkeurs: €92.10 (17/07/20) 

  • Geschatte koerswinstverhouding 133.67x

  • Marktkapitalisatie: €13,79 miljard

  • Het aandeel bevat géén dividend

 

Bron: BNR, BinckBank en NRC Next (2020).

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png