Meer rust met Meesman

Een tijdje terug sprak ik met een vriendin over sparen versus beleggen. Ze sprak zich uit dat sparen voor haar veiliger voelt, omdat ze de risico’s van beleggen, maar spannend vindt. Ik reageerde dat sparen ook niet geheel zonder risico is (inflatie!), dus dat ik er liever op focus om een vorm van beleggen te vinden die bij me past.


Er is een hoop mogelijk. Zo hou ik van actief beleggen, want ik beleef er plezier aan om de markt in de gaten te houden en bedrijven te analyseren. Maar als dat niet je favoriete bezigheid is - fair enough - dan spreekt passief beleggen je vast meer aan. In deze blogpost leg ik uit wat passief beleggen inhoudt. Lees snel door!Passief beleggen

Passief beleggen is een vorm van beleggen, waar je niet al te veel werk hoeft te verrichten. Het wordt makkelijk voor je gemaakt. Een vorm van beleggen voor de luieriken onder ons, of degene met een overvolle agenda en weinig tijd ;).


De passieve belegger investeert bijvoorbeeld in een wereldwijd gespreid, marktgewogen indexfonds. Zo’n indexfonds bevat meerdere aandelen, soms van wel duizenden bedrijven van over de hele wereld. Beleggen kent risico’s, maar bij passief beleggen manage je de risico’s door je vermogen maximaal te spreiden over zoveel verschillende aandelen. En het bespaart je tijd! Via een indexfonds spreid je je inleg over meerdere aandelen met slechts één transactie! Moet je nagaan dat je al die aandelen een voor een moest aanschaffen?


Nadat je in een indexfonds hebt geïnvesteerd, hoef je maar weinig te doen. Het enige wat je hoeft te doen, is je positie voor de lange termijn aanhouden. Op deze manier kan het rente-op-rente effect worden gerealiseerd, dit effect kan ervoor zorgen dat je vermogen steeds harder groeit met de jaren.


Lagere kosten

Naast maximale spreiding, is een ander voordeel van indexbeleggen in relatie tot actief beleggen dat de kosten aanzienlijk lager zijn. Je handelt niet actief om de beste aandelen te selecteren en/of het beste moment van in- en uitstappen te timen, waarbij je steeds transactiekosten maakt. In plaats daarvan, spreid je met slechts één aankoop je inleg over verschillende aandelen en handel je verder niet. Lagere kosten kan op de lange termijn een groot verschil maken op je netto rendement. Het kan zo tientallen procenten in je vermogen schelen..Meer rust met Meesman

Al zoekende naar een goede partij om passief te beleggen, stuitte ik op Meesman Indexbeleggen. Meesman Indexbeleggen is een partij die transparantie en gemak voorop stelt. De klant staat centraal, er wordt open en eerlijk gecommuniceerd over de kosten en risico's..


Meesman biedt een wereldwijd gespreid marktgewogen indexfonds aan. Dit fonds Aandelen Wereldwijd Totaal belegt niet alleen passief, het belegt ook duurzaam. Het houdt dus rekening met mens, milieu en een goed ondernemingsbestuur. Bovendien kan je met dit fonds dividendbelasting terugvorderen, dat levert dan weer extra rendement op.


Maar, dat is niet het enige op de menukaart. Naast het aandelenfonds voor vermogensopbouw biedt Meesman ook twee obligatiefondsen aan. Hier beleg je in breed gespreide en relatief veilige obligaties. De obligaties hebben een relatief korte looptijd en zijn uitgegeven door kredietwaardige overheden en bedrijven. Wat de geschiedenis ons leert, is dat obligaties vaak worden gezien als een vluchthaven tijdens een ernstige crisis op de aandelenmarkt. Obligatiefondsen zijn dus een manier om je portfolio te diversificeren.


Wil je meer weten over Meesman? Neem dan eens een kijkje op de website.


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

175 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png