Doe mij maar 5 sterren!

Rating

Als je twijfelt bij een belegging, check dan even snel de rating die Morningstar aan het aandeel heeft gegeven. Morningstar is een instituut dat fondsen en aandelen voor jou analyseert. Effecten worden gewaardeerd aan de hand van een star rating.


Wat betekent een ster?

De hoeveelheid sterren is gebaseerd op vier criteria: de concurrentiepositie van het bedrijf, de reële waarde van het aandeel, in hoeverre deze reële waarde zuiver is en de huidige marktprijs van het aandeel. Heeft het aandeel 5 sterren gekregen? Dan mag je erop vertrouwen dat het een hoopvolle belegging is. Je kunt ook je eigen portefeuille nabouwen. MS vertelt je welke risico’s je met deze aandelen loopt en of bepaalde beleggingen elkaar overlappen. Handig, zo kun je waar nodig aanpassingen doen om risico’s te verminderen.Beursnieuws

Zoals je in de afbeelding hierboven ziet deelt MorningStar ook veel beursnieuws. Deze nieuwsberichten kunnen erg waardevol zijn als er een ontwikkeling gebeurt die jouw aandelen kan beinvloeden.


Tip

Zet Morningstar als tabblad in je internet browser. Je kunt snel aandelen beoordelen én beursnieuws lezen. Wees er wel van bewust dat je niet direct op beursnieuws hoeft te reageren. Door continu beursberichten te lezen breng je jezelf in de verleiding om te gaan handelen. Koersen hebben ups en downs, de kunst is om dan discipline te tonen.


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


131 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
degiro.png
banner.png