Nestlé

Swiss Beauty

Nestlé, het gigantische voedingsmiddelenconcern uit Zwitserland. Vast en zeker dat je één van de producten van Nestlé consumeert. Het portfolio van Nestlé bestaat uit merken zoals Nespresso, KitKat, Nesquik, Starbucks en Pellegrino.


Innovatieve karakter

In het boek ‘Je leeftijd als goudmijn’ wordt Nestlé geprezen als een solide aandeel vanwege haar langetermijnstrategie en innovatieve karakter. Sinds 2020 boekt de Zwitserse multinational echter minder goede resultaten: mede veroorzaakt door de druk op wisselkoersen wereldwijd als gevolg van de corona pandemie.

Verwachting

Nestlé verwacht dat de omzet dit jaar zal verbeteren. Het bedrijf focust zich vooral op online verkopen, omdat de online markt een schatkist aan klantdata oplevert. Het analyseren van deze data biedt Nestlé de mogelijkheid om sneller op een verandering in consumentengedrag anticiperen. Volgens de CEO heeft de pandemie Nestlé dan ook niet vertraagd: dankzij de expertise op het gebied van voeding, de uitbreiding van digitale capaciteiten en de gedecentraliseerde structuur van Nestlé heeft het bedrijf zich snel kunnen aanpassen naar de nieuwe wereld. Nestlé heeft een aparte afdeling met 'andersdenkenden' die elke dag onderzoek doet naar vernieuwing van het productaanbod. De verwachting voor de toekomst is optimistisch.


Stabilisator

Het aandeel Nestlé is in onzekere tijden een stabilisator voor je portefeuille. De Zwitserse frank is een sterke munt en het bedrijf heeft zich al door meerdere crises heen geslagen. Vanwege de slechte resultaten in 2020 is de koers gedaald, wat gunstig is voor beleggers die dit portfolio willen opnemen in hun portfolio.

Nestle brand

Kerncijfers

  • Naam: Nestle SA

  • Symbool: NESN

  • Beurs: Swiss Exchange (virtex)

  • ISIN: CH0038863350

  • Koers: (04/03/2021): 98,44 CHF

  • Dividendrendement (2021): 2,93%

Disclaimer: Beleggen kent risico's

Bron: Je leeftijd als goudmijn


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.184 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png