NIO - De Chinese Tesla-killer?

Investeer jij graag in een betere toekomst?

Dan is NIO een leuk aandeel voor jou! De chinese fabrikant van elektrische auto's draagt graag bij aan een beter klimaat. In het Chinees heet het bedrijf Weilai, dat betekent blauwe lucht. Dat het bedrijf serieus moet worden genomen als nieuwkomer in de markt heeft het al bewezen: ze brachten een elektrische raceauto uit, die sneller rijdt dan de snelste Tesla!


Groeispeurt

In 2018 trad NIO toe tot de Amerikaanse beurs. Na een lange schommeling rond de 7 dollar is het aandeel sinds eind vorig jaar hard gegroeid. De afgelopen zes maanden steeg het aandeel met 1100% en het is nu 40,83 dollar waard (10/11/2020).


Deze groei is mogelijk gemaakt door verschillende factoren:

  1. De hype rondom Tesla boost de industrie in zijn geheel

  2. De Chinese overheid heeft als doelstelling om per 2025 een kwart van alle auto's binnen China elektrisch te hebben, daarom heeft de overheid meer dan één miljard aan kapitaal geinjecteerd in het bedrijf. Veelbelovend!

  3. Er is een groot investeringsfonds dat haar aandelen van Apple en Intel heeft verkocht om aandelen van NIO in te kopen, Check: www.barrons.com

  4. China heeft meer autorijdende inwoners dan de VS. NIO heeft daarom direct toegang tot een grote nationale markt. Moet je nagaan wat het bereik wordt als ze internationaal gaan?

  5. De productielevels van elektrische auto's zijn momenteel 50k per jaar, maar de verwachting is dat dit niveau volgend jaar zal stijgen naar 150k en 300k over 2 á 3 jaar.


Meer leren over beleggen?

Een van mijn blogpost categorieën is leren beleggen. Ik leg verschillende concepten uit die de fundamentele basis vormen van beleggen. Check de post via Leer mij beleggen! 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

185 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Adyen N.V.

DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png