Palantir Technologies

Tech strikes again!

Palantir is zo’n bedrijf waarbij je denkt: wat doen ze nou eigenlijk? Normaal gesproken zie ik dat als een Red Flag, maar na het zien van de performance van Palantir werd ik nieuwsgierig. Het aandeel steeg sinds 1 januari met 43 % (02.02.2021)


Big Data Analytics

Palantir is een bedrijf dat big-data platforms verkoopt, waarbij haar focus ligt op de integratie van data op grote schaal. Het bijzondere aan het product van Palantir ten opzichte van andere big-data bedrijven is dat het eenvoudig inzetbaar is voor verschillende sectoren. Dit in combinatie met de populariteit van big-data anaytics maakt de doelgroep, oftewel de markt, van Palantir erg groot.De Software

De software van Palantir is zo gebouwd dat organisaties hun gegevens, hun beslissingen en hun activiteiten kunnen integreren in één platform. De software stelt hele organisaties in staat om snel complexe vragen te beantwoorden door de juiste gegevens naar de mensen te brengen die ze nodig hebben.

Vanwege de veiligheid en bescherming van data zijn zelfs verschillende overheidsinstanties klant bij Palantir, alhoewel het bedrijf in het verleden wel betrokken is geweest bij data schandalen.

Value Proposition

De ingewikkelde software van Palantir vereist veel kennis om na te bouwen, waardoor concurrentie op afstand wordt gehouden. Verder is de software van Palantir gebouwd als een platform-model. Om deze reden is de software snel op te schalen en eenvoudig te implementeren in de klant haar bestaande systemen. De software kan naar voorkeur van de klant wordt ingericht, waardoor het voor diverse industrieën interessant is. Op basis van deze gegevens concludeer ik dat Palantir een sterke value proposition te pakken heeft.


Kerncijfers (25.01.2021)

- Koers: 36.59 USD

- Beurs: NSYE

- Symbol: PLTR

- Marketcap: 68.141 miljard USD

- Dividend: 0%


Geïnteresseerd in Tech aandelen?

Dan vind je deze post vast ook interessant:


Bron: Emerce.nl (2o21), Palantir.com (2021).

 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

325 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png