Post NL

PostNL

De corona-uitbraak heeft PostNL een ongekende boost gegeven, gezien Nederland massaal is gaan webwinkelen. Het bedrijf geeft aan zich tegenwoordig meer te herkennen in een e-commerce bedrijf, dan in een postbezorger. De stijging in pakketbezorging compenseert dan ook voor de daling in brievenbuspost. Het lijkt er op dat het massale webwinkelen blijvend is, want sinds begin zomer hebben winkels hun deuren weer geopend en alsnog zag PostNL het aantal pakketjes met 18% stijgen. Momenteel keert PostNL geen dividend uit als gevolg van de corona-uitbraak, maar analisten van the Bank of America geloven dat het bedrijf dit sneller dan verwacht weer zal gaan doen.

Het bedrijf geeft aan zich tegenwoordig meer te herkennen in een e-commerce bedrijf, dan in een postbezorger

Kerncijfers

Het aandeel is momenteel €2,14 waard. Dit maakt PostNL een aantrekkelijk aandeel voor de beginnende belegger die nog niet al te veel geld in kas heeft. PostNL heeft het bedrijfs al deels gefuseerd met Sandd, waardoor het van schaalvoordelen heeft kunnen plukken en de abrupte stijging in pakketbezorging in goede banen heeft kunnen leiden. Deze fusie is al doorgevoerd en werd desondanks begin juni nietig verklaard door de rechter. Het ministerie van Economische zaken en Post NL zelf zijn momenteel in hoger beroep om de vergunning alsnog verleend te krijgen. Analisten verwachten dat het bedrijf in de toekomst nog meer vruchten zal kunnen plukken van de fusie met Sandd. Dit in combinatie met de blijvende stijging van e-commerce, ziet de toekomst voor PostNL er rooskleurig uit.

 

Facts - cijfers gelden voor 08.08.2020

  • Symbool: PNL

  • Beurs: AEX (AMS)

  • Slotkoers: €2,414

  • Geschatte koerswinstverhouding 2020: 12.07x

  • Marktkapitalisatie: €1,19 miljard

  • Het bedrijf betaalt momenteel géén dividend uit vanwege de corona crisis, maar er wordt verwacht dat POSTNL vanaf 2021 rond €0.2 dividend per aandeel zal uitkeren.

 


Bron: Binck.nl, FD.nl (2020).


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png