Prosus

Oog voor tech

Op de website noemt Prosus zichzelf een global consumer internet group. Het bedrijf is een tech-investeerder, die weet hoe het pareltjes van morgen ontdekt. Prosus betekent dan ook ‘vooruit’ in het Latijn.


Prosus

Prosus heeft een belang in veel interessante internetbedrijven. Ze investeerden in 2001 al in (het toen nog kleine) Tescent, het bedrijf dat je vast wel kent van WeChat. Inmiddels is Tescent miljarden waard en daar snoept Prosus van mee.


Investeringsfonds

In principe is Prosus een soort investeringsfonds, maar dan in bedrijfsvorm. Beleggen in het relatief goedkope Prosus betekent dus eigenlijk een korting op aandelen van andere ondernemingen. Prosus heeft haar grootheid niet enkel aan Tencent te danken: onbekendere, desalniettemin grote namen zoals OXL en PayU dragen ook bij aan het resultaat.


Wechat

Vooruit!

Als Nederlanders mogen we trots zijn met een Prosus in de AEX. Maar, is dit bedrijf een eendagsvlieg die net toevallig goede investeringen heeft gedaan? Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan investeren in andere bedrijven, maar Prosus heeft veel expertise, een spaarpot en ervaring opgebouwd De CEO geeft zelf aan de naam Prosus hoog te houden en ‘vooruit’ te blijven kijken!


Heb jij interesse in tech-bedrijven?

Bekijk dan ook eens:


121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png