Rijk worden dankzij hackers

Cybersecurity sector

Steeds vaker lees je in het nieuws dat er bedrijven worden gehackt en dat data, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens worden gestolen. Door de digitalisering wereldwijd wordt er veel meer data opgeslagen dan vroeger. Data is het nieuwe goud en dat is hackers niet onopgemerkt gebleven. Om deze data veilig op te slaan en buiten bereik te houden van hackers is een goede beveiliging nodig. Deze beveiliging moet zo sterk mogelijk zijn zodat het de hackers zo lastig mogelijk wordt gemaakt. De sector van cybersecurity ontwikkelt daarom op hoog tempo, maar hackers werken zich weer op de cybersecurity heen. Het is een kat-en-muisspel.

cybersecurity

Groeiende industrie

De huidige omvang van de wereldwijde cybersecurity markt ligt rond de $200 miljard, met een verwachte jaarlijkse groei van 10%-12,5%. Met andere woorden, er wordt verwacht dat de cybersecurity industrie rond 2030 een omvang van rond de $475 miljard zal hebben. De verwachte groei van de cybersecurity industrie is misschien lastig uit te drukken in concrete cijfers, maar één ding is zeker: deze markt is genoodzaakt te groeien. Dankzij de digitalisering zien hackers steeds meer kansen om waardevolle data te stelen. Overheden, bedrijven en particulieren doen er daarom veel aan om hun persoonlijke en financiële gegevens te beschermen. Hoe meer digitalisering er zich voordoet, hoe meer genoodzaakt we zijn om cybersecurity te verbeteren.


Bedrijven

De bedrijven die actief zijn in de cybersecurity markt profiteren mee van de groei binnen deze sector. Als belegger kan je hier op inspelen. Bekende beursgenoteerde bedrijven in de cybersecurity industrie zijn: Cloudflare, Fortinet,McAfee, Crowdstrike en Fireeye. Het zijn typische groeiaandelen; deze bedrijven herinvesteren een groot deel van de winst om verder te kunnen groeien.Daarnaast is het mogelijk om mee te profiteren van de cybersecurity industrie middels ETF's. Er bestaan verschillende ETF’s die de cybersecurity sector tracken. Twee ETF's kan je zelfs gratis aanschaffen als je belegt bij DEGIRO, want deze zitten in de welbekende kernselectie. (Deze ETF's zijn terug te vinden via de codes: IE00BJXRZJ40 / IE00BYPLS672). Een andere ETF, die niet in de kernselectie zit, maar zeker de moeite waard is om eens naar te kijken is: IE00BLPK3577 WISDOMTREE CYBERSECURITY UCITS ETF

Op zoek naar een parel of goed gespreid

De cybersecurity sector is dus een toekomstgerichte sector om in de gaten te houden. Ondanks dat veel bedrijven binnen deze sector nog geen winst maken, wordt er een sterke groei verwacht. Actief zijn in de cybersecurity industrie vereist expertise in het vak en intelligente mankrachten. Het is dus lastig voor nieuwe spelers om de markt te betreden, omdat de gevestigde partijen al veel meer expertise hebben kunnen ontwikkelen. Als je het lastig vindt om te bepalen welk bedrijf het pareltje van morgen is, kies er dan voor om een ETF aan te schaffen. Op deze manier zet je in op meerdere paarden, waardoor risico's worden verspreid.


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png