Robeco Global Consumer trends

Wil jij meeliften op het succes van sterke merken?

Het aandelenfonds Robeco Global Consumer Trends belegt in 50 tot 70 sterke merken die actief zijn op de consumentenmarkt, zoals Starbucks, Apple, Google en Nike.


Het fonds selecteert haar aandelen op basis van drie trends onder de consument:

1) de digitale consument,

2) de toenemende welvaart in opkomende landen zoals India en China

3) de aantrekkingskracht van sterke merken


Wat maakt dat het RGCT fonds zo'n sterke positie heeft?

Ten eerste is het fonds goed gespreid over verschillende bedrijven. Maar nog belangrijker, het focust zich op drie globale consumententrends die zowel in een krimpende als groeiende economie aanwezig blijven. De continuïteit van het RGCT is dus tot een zekere hoogte gevoelig voor de economie, wat terug is te zien in de koersontwikkeling.


Onderstaande afbeelding laat de koersontwikkeling van de afgelopen drie jaar zien. Het jaar 2019 was een jaar vol hoogtij, waarbij veel aandelen groei ervaarden. Toen de onzekerheid van Covid-19 opdook, kreeg ook het RGCT een klap; maar zie je hoé snel deze is hersteld? En dat terwijl de wereld vandaag alsnog redelijk in pijn ligt als gevolgd van de restricties door Covid-19.

Het Robeco Global Consumer Trends behaalde afgelopen jaar een rendement van 36,24%. Joe!

Dus, end of story: een fijne belegging als jouw portefeuille wat extra spreiding nodig heeft!


Kerngegevens:

- Prijs (10-11-2020): 391,00 EUR

- Morningstar rating: 5 sterren

- Risicoprofiel: 5 van de 7

- Rendement (1 jaar): 39,45%

- Fondsvermogen: 873.755.109Binckbank

Ik ben zelf klant bij Binckbank. De grafieken die je hierboven ziet, heb ik dan ook kunnen ophalen via mijn brokers account. Binckbank biedt veel tools aan om je portfolio te analyseren, maar ook om producten te ontdekken. Het heeft bijvoorbeeld een fondsvergelijker en een marktverkenner. Als ik geen inspiratie heb, maar wel op zoek ben naar een nieuwe aankoop dan gebruik ik deze tools. Binckbank is relatief duurder dan andere brokers in Nederland, maar naar mijn mening krijg je er ook wat voor terug.


Wil jij meer weten over beleggen bij Binckbank?

Klik op de onderstaande banner!


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

141 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png