Seeking Alpha

Leren van andere beleggers

Seeking Alpha is een crowd-sourced contentplatform waar beleggers content schrijven voor andere beleggers. Het forum is opgericht om van elkaar te leren: beleggers schrijven namelijk zelf analyses over een bedrijf, beleggingsproduct of beursontwikkeling voor andere beleggers. Het is een handige tool voor als je meer informatie wilt over een aandeel dat je overweegt te kopen.


Een analyse op Seeking Alpha ziet er zo uit:

Andere tools op Seeking Alpha

Andere tools die ik vaak gebruik zijn de ETF screener en de rating screener. Met de ETF screener kan je overzichtelijk verschillende ETF's naast elkaar vergelijken, op basis van performance. Handig als je even inspiratieloos bent. Met de rating screener kan je 'top-aandelen' in een bepaald segment vergelijken: bijvoorbeeld aandelen die bekend staan om hun dividend, aandelen die bekend staan om hun rendement. Deze vergelijk je dan bij elkaar. Als laatste deelt Seeking Alpha veel beursnieuws, waarbij ook after-market nieuws wordt gedeeld. Super handy!Voordelen van Seeking Alpha

Ik vind het fijn dat Seeking Alpha beleggingsproducten vanuit meerdere invalshoeken toelicht. Op deze manier krijg je het geluid van voor- en tegenstanders mee over een bepaald bedrijf: dit geeft een helder beeld van de waarde van een investering. Daarnaast is de website super gestructureerd, waardoor de artikelen fijn weglezen. Onderaan ieder artikel zie je een lijst met andere analyses die geschreven zijn door investeerders over dit bedrijf.


Nadelen van Seeking Alpha

De gratis versie is helaas gelimiteerd: je kunt tot een X aantal artikelen lezen. Indien je geen zin hebt om abonnementskosten te betalen, bewaar de website van Seeking Alpha dan voor de aandelen waar je écht over twijfelt.


Meer weten?


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers zo meer informatie te verschaffen omtrent beleggen. YoungTrader is géén officiële financiële dienstverlener. De content zoals gedeeld op de website en Instagram page bevatten in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.204 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
DEGIRO.png
banner.png
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png