Welk cryptoplatform voldoet in Nederland aan wet- en regelgeving?

BND grijpt in bij illegale crypto-beurzen

Een tijdje terug kwam het nieuws naar buiten dat De Nederlandsche Bank (DNB) ingrijpt bij illegaal opererende cryptobeurzen. Goed nieuws voor de jonge belegger, want zo wordt het crypto-klimaat veiliger gemaakt. Het huidige toezicht in de cryptomarkt is nog niet toereikend.

Nederlandse cryptoplatformen zijn verplicht om geregistreerd te staan bij DNB, zodat er toezicht kan worden gehouden op geldstromen om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan. Alleen, buitenlandse partijen hoeven in Nederland niet geregistreerd te staan bij DNB, omdat zij verplicht zijn te voldoen aan de regelgeving van de toezichthouder in het land waar het hoofdkantoor geregistreerd staat. Dit zorgt voor oneerlijke concurrentie op de Nederlandse cryptomarkt.


Registratie tijdrovend

Voor DNB is het lastig om de buitenlandse partijen regels op te leggen, terwijl ze wel Nederlandse klanten benaderen. In de EU gelden er al jaren regels omtrent de registratie van cryptobeurzen. De regels stellen dat bedrijven die actief zijn in EU-landen of daar consumenten targetten, zich in het betreffende land moeten registreren. Deze registraties zijn momenteel tijdrovend en de precieze voorwaarden verschillen per land. Dit maakt het proces ondoorzichtig en moeilijk.Oplossing voor regulering cryptomarkt

Beter zou het zijn als de handhaving voor de EU gelijk wordt getrokken. Daarom dringt de Nederlandse exchange Bitvavo aan bij regelgevers en politici op snelle afstemming over het toestaan van grensoverschrijdende diensten en het afdwingen van tenminste één registratie in het EU-blok. Bitvavo staat geregistreerd bij de DNB en voldoet aan alle verplichte wet- en regelgeving. Daar heeft het bedrijf zich hard voor gemaakt. Het pleit daarom voor eerlijke concurrentie en meer bescherming voor de consument. Bitvavo is van mening dat het handhavers, bedrijven en de gebruikers uiteindelijk ten goede zal komen als er meer toezicht is, omdat er dan een betere samenwerking ontstaat tussen landen op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering.


Wat betekent dit voor de jonge belegger?

Handelen in cryptocurrencies is erg risicovol. Deze markt is nog flink in ontwikkeling. Om niet onnodig veel risico te lopen, is het aan te raden om te handelen via een legale crypto-exchange die voldoet aan de vereiste wet- en regelgeving. Bitvavo is een Nederlandse partij die dus staat geregistreerd bij de DNB. Op dit cryptoplatform wordt handelen in cryptocurrencies eenvoudig gemaakt. Een top partij voor jonge beleggers dus. Crypto can be easy now!


Gratis transactietegoegd

Bij Bitvavo hoef je in de eerste week over de eerste €1000 GEEN handelskosten te betalen. Gratis en voor niets handelen dus. Klik op de banner en claim jouw korting!


 

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers meer informatie te verschaffen over specifieke topics binnen de financiële markten. YoungTrader is géén financiële dienstverlener. De content bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.


139 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Bitvavo-banner
bux zero gaming aandelen.png