saxobank logo.png

De Saxobank staat bekend om.. 
haar ruime aanbod aan services en tools om de markt te kunnen analyseren. Binckbank (onderdeel van Saxobank) is een geliefde broker bij veel Nederlanders. De kwaliteit van haar dienstverlening is hoog en ze biedt een ruim aanbod van extra services: een online academy, een fondsvergelijker, een marktanalysetool etc. 
 
Kosten
Ik ga er geen doekjes omheen winden: Binckbank is een dure broker ten opzichte van andere brokers in Nederland. De bank hanteert relatief hoge transactiekosten én een maandelijkse service-fee. Klik hier om de de transactiekosten voor de verschillende pakketen van Binckbank te lezen (scroll naar beneden na het openen van de link). 

Modules
Binckbank biedt een service voor iedere type belegger. Zo heeft het drie verschillende abonnementen: Green, Blue en Black. Het verschil tussen deze abonnementen zit hem in hoe vaak je wilt handelen op de beurs. In de afbeelding hieronder zie je welke services het aanbiedt per abonnement. Daarnaast kan je kiezen voor Binck Fundcoach en Pensioenbeleggen. Fundcoach is speciaal ingericht om periodiek te kunnen beleggen en bij Pensioenbeleggen investeer je maandelijks in een indexfonds, dat wereldwijd gespreid is. 
 

Schermafbeelding 2021-04-06 om 10.06.52.

Aanbod
Voor de hoge kosten die je betaalt krijg je overigens veel terug. Bij Binck kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten. Denk hierbij aan: aandelen, obligaties, futures, indexfondsen, turbo’s, warrants, obligaties, fondsen en valuta’s. (Zo, mondje vol!) Bij Binckbank kan je handelen in 33 beurzen verspreid over 18 landen. Opmerkelijk is dat de Aziatische beurzen ontbreken, waardoor de wat meer exotische beleggingen jammer genoeg niet mogelijk zijn. Overigens biedt Binckbank wel de mogelijkheid om 'over the counter' te beleggen (nadat je een contract hebt moeten ondertekenen dat je deze markt begrijpt). 'Over the counter' beleggingen zijn transacties die niet op een officiële beurs worden uitgevoerd. In plaats daarvan vinden de meeste OTC-transacties plaats tussen twee partijen en worden ze veelal afgehandeld via een dealernetwerk.
 
Services
Binckbank biedt een snelle en vriendelijke customer service, een uitgebreide online academy, een uitgebreid aanbod van tools om te analyseren, zoals een marktverkenner en een fondsvergelijker. Dit soort tools zijn nuttig als je inspiratieloos bent voor nieuwe aankopen. In één oogopslag zie je een lijst met beleggingsproducten met een score voor groeipotentie en waardering. De mobiele- en webomgeving zijn super gebruiksvriendelijk en overzichtelijk: zo lees je eenvoudig het totaal rendement af dat je hebt behaald sinds de start van het jaar. 

SaxoBank zet zich in om het beste aanbod voor haar klanten te creëren, dus ja, daar betaal je dan een beetje meer voor dan andere brokers. Binckbank biedt een uitgebreid aanbod en veel extra services. Als je enkel op de kostenaspect focust, dan zou ik SaxoBank afraden. Maar indien je bereid bent wat extra te betalen voor goede kwaliteit, dan raad ik Binckbank zeker aan! Je kunt het ook als volgt bekijken: wellicht zorgen die tools zoals marktverkenner etc ervoor dat je betere investeringen doet, waardoor die extra kosten zichzelf uitbetalen op termijn.