BITVAVO.png

Bitvavo staat bekend om...
haar lage kosten en gebruiksvriendelijkheid. Bitvavo is niet voor niks de grootste exchange van Nederland. Het bedrijf startte in 2018 en is in drie jaar enorm hard gegroeid. Inmiddels biedt het meer dan 100 digitale valuta aan, die eenvoudig te kopen zijn via meer dan acht bekende betaalmethodes.

Gebruiksvriendelijkheid
Bitvavo dankt haar populariteit aan de gebruiksvriendelijkheid van de exchange. De applicatie van Bitvavo is zo eenvoudig, dat het voor starters zelfs logisch is hoe je de eerste keer cryptocurrencies koopt. Daarnaast heeft Bitvavo een sterk support team klaarstaan, die je in rap tempo kunnen helpen als iets onduidelijk is. Het platform heeft bewust gekozen om de applicatie eenvoudig te houden en de desktopversie geavanceerder te maken. Via de desktopversie kun je dus meer informatie ophalen over de tokens. 

Aanbod
Bitvavo biedt meer dan 100 tokens aan via de exchange. Voor beginners is dit aanbod vaak voldoende, want het zijn vooral de bekende munten die je kunt kopen, zoals Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Chainlink (LINK) en Litecoin (LTC). Als je op zoek bent naar een specifieke cryptomunt die net nieuw is in de markt, dan is Bitvavo mogelijk te gelimiteerd voor jou. Maar, Bitvavo is als bedrijf hard aan het groeien en slaagt er daardoor in steeds meer munten te listen aan hun exchange, zodat iedere Bitvavo-gebruiker om de opties voor investeerders te vergroten. 

Betaalmethodes
Bitvavo faciliteert acht verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, SEPA, Bancontact, Giropay en EPS. In Nederland zijn we allemaal bekend met iDeal; waardoor je met je eigen bank direct cryptocurrencies kunt kopen die vervolgens worden gestort in jouw cryptowallet. De payments worden direct of binnen 1 tot 2 dagen uitgevoerd. Het is goed om te weten dat je niet kunt traden met verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo. Als je met BTC extra ADA wilt kopen bijvoorbeeld, dan zal je eerst jouw BTC moeten verkopen voor euro's. Met deze euro's kan je vervolgens ADA kopen. Om deze reden blijft de app wel eenvoudig en goed te volgen. 

Kosten 
Ten opzichte van andere exchanges rekent Bitvavo aanzienlijk lage kosten. In het onderstaande overzicht staan de transactiekosten gestructureerd weergegeven. 


 

Kosten.png

Staken
Een groot pluspunt van Bitvavo is dat het de mogelijkheid aanbied om je cryptocurrencies te staken. Staken houdt in dat jouw tokens worden vastgehouden in je wallet. Je kunt ze dus niet per direct verkopen, maar omdat je deze 'flexibiliteit' inlevert krijg je er een kleine vergoeding voor terug. De vergoeding verschilt per type munt dat je vasthoudt in je wallet. Sommige coins betalen een hoger percentage uit dan andere coins. De vergoeding bestaat uit extra munten van de coin zelf. Als je dus besluit om jouw ADA's te staken, krijg je periodiek extra ADA's in je wallet gestort in ruil voor dat je ze vast hebt gezet. Ideaal toch? Een soort dividend, maar dan anders. Meer leren over staken? Klik hier