De Beleggingsillusie.jpg
De Beleggingsillusie 
De Beleggingsillusie krijgt van mij VIJF sterren: een must-read voor zowel de actieve als passieve belegger. Het boek is een eye-opener als het gaat om investeren in beleggingsfondsen.
De schrijvers maken je bewust van het belangenconflict dat er bestaat tussen beleggingsfondsen en beleggers.
 
Je denkt een beleggingsfonds haar uiterste best gaat doen om jouw vermogen te laten groeien. Maar think again: het is in het eigen belang van de fondsbeheerder om er zelf ook geld aan te verdienen. Er is dus sprake van een belangenconflict tussen de fondsbeheerder en de belegger. Het rendement door het fonds met jouw vermogen wordt behaald zal deels naar hunzelf gaan, ter vergoeding van hun services.. Als je daar logisch over nadenkt, geef jij dus eigenlijk bij voorbaat al een deel van jouw rendement weg. Huppa, zo aan een ander.
 
In het boek worden veel inzichten zoals deze gedeeld. Als lezer heroverweeg je eerder gemaakte beslissingen op de beurs na het lezen van de Beleggingsillusie. De auteurs praten niet alleen maar in problemen, ze schrijven ook over een beter alternatief voor beleggingsfondsen. Benieuwd wat het alternatief is? Dan verklap ik te veel ;)
Koop het boek and you'll find out!