182b7c07-148c-495f-9502-ce9ee8d72af0.png

Bux ZERO is een broker die bekend staat..

om haar gratis transactiekosten. Hoor je dat goed? En of!  BUX biedt drie producten aan voor beleggers:

- BUX Zero: Beleggen zonder transactiekosten

- BUX X: Beleggen met CFD producten (dit zijn risicovolle producten)

- BUX C: Investeren in cryptocurrencies.

Bux Zero

In dit review ga ik in op de voor- en nadelen van BUX Zero. Bij Bux Zero kan je drie type orders plaatsen: een limietorder, een marktorder en een zero order. Limietorders en marktorders ken je vast wel, dat zijn de normale order die je ook bij een DEGIRO of Binckbank plaatst. De transactiekosten bij BUX Zero voor limiet- en marktorders bedragen €1 voor Europese aandelen en €0 voor Amerikaanse aandelen. De zero order is het unieke product van BUX Zero. Hoe werkt deze order? Alle zero orders van beleggers die op één dag geplaatst zijn worden gebundeld en aan het einde van de dag in een keer uitgevoerd, op een vooraf vastgesteld tijdstip. Het zorgt voor schaalvoordelen, waardoor BUX Zero minder transactiekosten hoeft te betalen. Het lijkt op de methode van beleggingsfondsen.  

 

Het voordeel voor de belegger is dat jij geen transactiekosten betaalt. Het nadeel is dat jouw order tegen een andere koers zal plaatsvinden, dan de koers die geldt als je de order plaatst. De order wordt namelijk pas 's avonds uitgevoerd, dus de koers kan in de tussentijd veranderen. Er is dus weinig transparantie. Als de koers in de tussentijd stijgt, vormt dit een risico. Je betaalt spread-kosten (verschil tussen de biedtprijs en laatprijs).  

Gebruiksvriendelijk

Voor de rest heeft BUX het begrepen: de app is gebruiksvriendelijk, er is een aantrekkelijk referral programma (je krijgt één gratis aandeel als verrassing, als je een vriend aanmeldt. Het aandeel kan tot een waarde van €200 gaan) en de klantenservice is snel en vriendelijk. 

Al met al, ik raad BUX Zero aan als een broker om mee te starten. Het is een gebruiksvriendelijke, goedkope broker om de wereld van beleggen mee te ontdekken. Wil je fanatiek beleggen en meer aanbod en mogelijkheden hebben? Dan raad ik je aan om bij een reguliere broker te beleggen, zoals bij de DEGIRO of Binckbank.

Pluspunten

  • Lage kosten 

  • Gebruiksvriendelijke app  

Minpunten

  • Gelimiteerd aanbod: aandelen en een aantal ETF's

  • Weinig extra features