DEGIRO

DEGIRO staat bekend om...
haar lage kosten! DEGIRO krijgt van mij de beste score van alle brokers. Het biedt namelijk een uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs. Het is dan ook niet voor niks de grootste broker van Nederland. DEGIRO is ten opzichte van andere brokers in Nederland de goedkoopste (bron: DEGIRO). Zo hoef je geen service-fee te betalen (zoals bij Binckbank wel het geval is), de transactiekosten die je betaalt zijn aanzienlijk lager.

Fees DEGIRO.png
Kosten DEGIRO

Gebruiksvriendelijk

Naast het lage kosten aspect scoort DEGIRO punten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Zowel de mobiele- als de web omgeving zijn erg toegankelijk. De software is simpel, maar doeltreffend. De performance van je portfolio is goed bij te houden en producten zijn eenvoudig te vinden. Qua tools voor marktanalyses scoort DEGIRO minder goed als brokers, zoals Binckbank, maar in principe biedt het internet deze mogelijkheden ook (denk aan: Yahoo Finance). 

 

Aanbod

Het aanbod van DEGIRO is ruim. De broker biedt beleggingsproducten aan vanuit de hele wereld: je kunt handelen op de beurzen in Azië, Oceanië, Noord-Amerika en uiteraard in Europa. Het is ook mogelijk om te handelen in futures, opties, obligaties en indexfondsen. Voor futures en opties kan je op zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse beurzen terecht, en voor obligaties kunt u kiezen uit een aantal Europese beurzen.

Kernselectie

Een sterk punt van DEGIRO is de zogeheten kernselectie die ze aanbieden. De kernselectie is een lijst met ETFs die je eenmaal per maand kan kopen zonder dat je transactiekosten hoeft te betalen. Lees goed wat ik daar zeg: elke ETF in de kernselectie kan je dus één keer per maand zonder transactiekosten kopen. Er is dus geen maximum van één ETF per maand.

 

Het wordt nog beter. Er komt namelijk nog een regeling bovenop, maar die is iets complexer. Als je met een ETF uit de kernselectie nóg een keer wilt handelen in dezelfde maand zonder dat je transactiekosten hoeft te betalen, dan kan dat op voorwaarde dat:

  • het totale orderbedrag minimaal €1000 is

  • de handelsrichting (koop/verkoop) gelijk is aan de eerste order in diezelfde maand

Al met al, DEGIRO is compatibel met brokers zoals Lynx en Saxobank, terwijl de broker aanzienlijk goedkoper is. Ik zou DEGIRO aanraden voor startende beleggers. Door de lage kosten kan je meer winst behalen op jouw investeringen, de keuze is reuze bij DEGIRO én de broker is gebruikvriendelijk voor onervaren beleggers. Disclaimer: Beleggen kent risico's.