800px-Etoro_logo.svg.png

Etoro staat bekend om..
het feit dat je amper kosten hoeft te betalen als belegger. eToro rekent geen transactiekosten, geen beheerkosten én geen uitgiftekosten. Ik hoor je denken: 'Huh, maar hoe verdienen ze dan geld?' Bij eToro betaal je wel een deposit fee van 5$ per maand. Daarnaast verdient eToro aan de zogenoemde spread (het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een aandeel) per transactie. Maar eerlijk is eerlijk, in relatie tot de transactiekosten die je bij andere brokers betaalt is dit een goede deal. 

Meer voordelen van beleggen via eToro
Naast de lage kosten zijn er meer voordelen verbonden aan beleggen via eToro. Zo bestaat er geen limiet op handelsvolume. Je kunt dus dagelijks zoveel handelen als je wil. Je kan alerts instellen voor volatiliteit en marktgebeurtenissen én je hebt gratis toegang tot deskundige aandelen-analyses van TipRanks en koersdoelen. Ideaal als je als beginnende belegger het nog lastig vindt om te bepalen waar je in wil beleggen.

Wist je dat?
Het kenmerkende aan eToro is dat het een 'social-media broker' is. Binnen het platform valt er te praten met andere beleggers. Het platform wordt inmiddels door zo'n 10 miljoen mensen gebruikt en dat levert een schat aan informatie op. Je kunt zien hoe andere beleggers een aandeel beoordelen en je hebt de mogelijkheid om de handelingen van andere beleggers te kopiëren. Het kopieren van een andere beleger houdt in dat je alle transacties uitvoert die hij/zij uitvoert. Je kan er wel zelf voor kiezen of je dit met grote bedragen of kleine bedragen wilt doen, maar het is de moeite waard als je zelf niet veel van beleggen af weet. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat dit tegen mijn gevoel ingaat: ik wil mensen juist aansporen om zelf hun onderzoek naar een belegging uit te voeren. Maar, indien je geen idee hebt hoe dit moet, zou het kopiëren via eToro een oplossing kunnen zijn. 

Gebruiksvriendelijkheid
eToro is niet voor niks zo groot geworden in de afgelopen jaren. Naast het feit dat je weinig kosten betaalt, is de app en online omgeving super gebruiksvriendelijk. Het is eenvoudig en simpel opgezet. Of je nu een Tech-fanaat bent of een mode- of drank liefhebber, je bent in staat om te begrijpen hoe jij kunt beleggen in je favoriete merken. Met meer dan 1000 aandelen om in te investeren, kan ieder zijn/haar eigen droom portfolio inrichten.