800px-Etoro_logo.svg.png
eToro

Etoro is een broker die bekend staat om het feit dat je geen transactiekosten hoeft te betalen als belegger. Maar laat je daar niet te veel door leiden. Je betaalt namelijk wel een deposit fee van 5$ per maand en eToro verdient aan de zogenoemde spread (het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een aandeel). 

Het kenmerkende aan eToro is dat het een 'social-media broker' is. Binnen het platform valt er te praten met andere beleggers. Het platform wordt inmiddels door zo'n 10 miljoen mensen gebruikt en dat levert een schat aan informatie op. 

 

Je kunt zien hoe andere beleggers een aandeel beoordelen en je hebt de mogelijkheid om de handelingen van andere beleggers te kopiëren. Het kopieren van een andere beleger houdt in dat je alle transacties uitvoert die hij/zij uitvoert. Je kan er wel zelf voor kiezen of je dit met grote bedragen of kleine bedragen wilt doen, maar het is de moeite waard als je zelf niet veel van beleggen af weet. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat dit tegen mijn gevoel ingaat: ik wil mensen juist aansporen om zelf hun onderzoek naar een belegging uit te voeren. Maar, indien je geen idee hebt hoe dit moet, zou het kopiëren via eToro een oplossing kunnen zijn. 

 

Pluspunten

  • De app makkelijk is in gebruik

  • Geen storingen

  • Snelle customer service 

  • Social-media broker

  • Mogelijkheid om andere traders te kopiëren

Minpunten

  • Deposit fee: het is niet aantrekkelijk om cash geld op deze rekening te bewaren