InDelta Indexbeleggen.png

InDelta staat bekend om..
haar lage kosten en haar gelijk-gewogen indexfondsen. InDelta is een broker die gespecialiseerd is in indexbeleggen. Indexbeleggen betekent dat je investeert in indexfondsen. Je investeert dan dus niet in één aandeel, maar in een mandje met verschillende aandelen. Het is een veilige manier van beleggen als je er nog niet veel van begrijpt. 
 
Negen unieke indexfondsen
InDelta is een bijzondere vermogensbeheerder, omdat zij namelijk indexfondsen aanbieden die 'gelijk-gewogen' zijn. De meeste indices (meervoud van index) hanteren als koers het gewogen gemiddelde van de bedrijven in het mandje. Als bedrijf X twee keer zo groot is al bedrijf Y, dan weegt de koers van bedrijf X ook twee keer zo zwaar mee als die van bedrijf Y in de koers van de index. Bij InDelta is dit dus niet het geval. Zij hebben ervoor gekozen om alle aandelen in de selectie even zwaar (2%) te laten meetellen in het mandje van 50 aandelen. Op deze manier is de index minder kwetsbaar voor één aandeel. Risico's worden zo beter gespreid en het levert een goed gebalanceerd portfolio op.  

Fondsen InDelta.png

Kosten

Je kunt rendement an sich niet beoordelen, zonder het kostenaspect te hebben bekeken. Kosten hebben een effect op jouw netto-rendement en zijn dus erg belangrijk. Hoe lager de kosten, hoe meer vermogen jij kunt opbouwen. Hoe zit het met de kosten bij InDelta?

 

Transparantie is een van de kernwaarden van InDelta. Om die reden zijn ze super transparant over de kosten die je betaalt als belegger. Handig, want dan kunnen wij die eenvoudig analyseren. Er zijn twee kosten die je moet betalen om te beleggen in de indexfondsen:

  • Beheerkosten: een vergoeding voor de dienstverlening door InDelta

  • Overige fondskosten: kosten die worden gemaakt om het beleggingsbeleid uit te kunnen voeren, dus om bijvoorbeeld aandelen te aan- en verkopen voor het samenstellen van de indexfondsen en om dividendlekkage te voorkomen.
     

Het levert een totaal kostenplaatje van 0.57% op, wat een aanzienlijk goede prijs is. Over het algemeen rekenen aanbieders vaak nog aan- en verkoopkosten en/of een service-fee bovenop. Bij InDelta zijn deze kosten dus gratis, waardoor de totale kosten laag blijven. Als je bedragen stort, opneemt of jouw portefeuille wijzigt betaal je dus niets. De beheerkosten van 0.57% worden dagelijks verrekend in de koers van de indexfondsen.

Diensten InDelta beleggen

Naast indexbeleggen biedt InDelta meer services aan. Je kunt beheerd laten beleggen, waarbij je het indexbeleggen uit handen geeft aan de vermogensbeheerders. Verder kan je een kinderrekening en een zakelijke rekening openen. Er is dus veel mogelijk, maar dat is ook wat InDelta nastreeft met de missie ‘beleggen voor iedereen eenvoudig en toegankelijk maken’. 

 

Gebruiksvriendelijk

Als laatste check heb ik tijdens het interview gevraagd of ik de webomgeving even mocht bekijken. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat een platform een fijne user interface heeft, zodat je eenvoudig kunt navigeren en beheren. Ik was erg enthousiast. over de webomgeving van InDelta. et design heeft een typisch ‘less is more’ karakter, waardoor het eenvoudig te volgen is voor beginners. Verder ontdekte ik dat InDelta geen minimum inleg rekent om te starten met investeren, waardoor je met een paar euro’s al van start kunt gaan en/of maandelijks kunt inleggen. Ideaal voor de jonge belegger, die vaak nog een studentikoze spaarrekening heeft.

 

InDelta is een aantrekkelijke partij voor indexbeleggen. Ze bieden veilige, transparante indexfondsen aan die toegang geven tot alle regio’s en beleggingscategorieen wereldwijd. Beleggen is eenvoudig door de toegankelijke webomgeving en flexibiliteit in het kiezen van je profiel. Als kers op de taart kan je alles automatisch instellen zodat je periodiek investeert terwijl je er geen omkijken naar hebt.

InDelta Indexbeleggen.png

Profielkeuzes
Bij InDelta kan je kiezen tussen drie type profielen: defensief, neutraal en offensief. De profielen bestaan allemaal uit zeven indexfondsen (van de negen), echter verschillen ze o.b.v. risicoprofiel. Zo bevat een defensief portfolio veel obligatiefondsen, terwijl het offensieve portfolio volledig bestaat uit indexfondsen samengesteld met losse aandelen. Een groot voordeel van indexbeleggen bij InDelta is dat je je niet hoeft te houden aan deze profielen. Als je zelf aan de knoppen wilt draaien, dan kan dat. In de foto hieronder zie je hoe dat eruit ziet in de webomgeving. Jij beslist!