litebit.png

LiteBit staat bekend om...
haar gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. LiteBit was één van de eerste partijen in Nederland die het mogelijk maakte om met euro’s crypto's aan te kopen. Sinds haar lancering op de markt heeft LiteBit zich geprofileerd als een expert op vlak van het aanbieden van alt-coins tegen fiat-geld. De crypto broker is in 2019 en 2020 zelfs uitgeroepen tot beste crypto broker van Nederland!

Gebruiksvriendelijkheid
Zowel de applicatie als de online omgeving van LiteBit is super gebruiksvriendelijk. Als je de dekstop versie opent zie je in één oogopslag welke transacties jij hebt uitgevoerd in het verleden. Via de knoppen 'storten' en 'opnemen' kun je snel de hoeveelheid euro's in jouw wallet aanpassen, waar je vervolgens via 'kopen' en 'verkopen' cryptocurrencies van kunt kopen. Een pluspunt van LiteBit is dat je de mogelijkheid hebt om een trade-limiet in te stellen. Deze mogelijkheid kan voorkomen dat je emotioneel gaat handelen tijdens de hevige koersschommelingen van cryptocurrencies. Naast een eenvoudige app biedt LiteBit ook een support service aan. Je kunt tijdens werkuren bellen met de customer service, maar daarnaast kan je ook vragen stellen per e-mail of aan een 24/7 chatbot. 
 

Litebit.png

Aanbod
Het aanbod van LiteBit bestaat uit meer dan 40 cryptocurrencies. In vergelijking tot brokers zoals Binance, Kraken of Bitvavo is dit niet zoveel, maar het voordeel is dat je de tokens snel en eenvoudig met euro's kunt aanschaffen. Bij andere brokers kan dit proces complexer zijn. In de app kun je eenvoudig de top 10 tokens van dat moment zien. Voor beginners is het aan te raden om vooral in deze selecte groep te investeren. Deze tokens hebben een hoog handelsvolume, waardoor het risico dat het project flopt kleiner is. 

Betaalmethodes
LiteBit biedt zes betaalmethodes aan, wat het een erg toegankelijke crypto broker maakt. De betaalmethodes die aangeboden worden lees je in het onderstaande overzicht. In Nederland zijn we vooral bekend met iDeal. Een LiteBit credit (het oranje vak) heeft een waarde van €1. Je kunt credits kopen voor euro’s of ontvangen als je crypto verkoopt. Er zit geen limiet aan het aantal credits dat je op je account kan hebben. Orders die met LiteBit credits worden betaald worden direct verwerkt. Als je geld wilt terughalen uit cryptocurrencies, krijg je bij de verkoop eerst LiteBit credits. Vervolgens kan je deze LiteBit credits weer laten uitbetalen in euro’s naar een gekoppelde bankrekening.

betaalmethodes cryptocurrencies.png

Kosten
In relatie tot andere brokers is LiteBit relatief een prijzige broker. Het biedt een hoge kwaliteit wat betreft de app, de service en de veiligheid, waar je dus wat extra's voor moet over hebben. De transactiekosten verschillen per token en of je wilt kopen of verkopen. Over het algemeen schommelen de transactiekosten tussen de 2-3% van het orderbedrag. Klik hier om een totaaloverzicht te ontvangen die je betaalt per transactie per token. 

LiteBit wallet
Als je een account opent bij LiteBit, dan beheer jij jouw cryptocurrencies in een LiteBit wallet. Dit is een digitale portemonnee in jouw LiteBit account waar je jouw crypto’s makkelijk en veilig kunt beheren. Alle verschillende cryptocurrencies zijn aparte systemen welke niet met elkaar communiceren. Zo heeft iedere crypto een eigen netwerk (blockchain) met een uniek(e) wallet(adres). Om het makkelijk te maken heeft LiteBit alle wallets op een centrale plek in jouw LiteBit account aangeboden: de LiteBit wallet. 
 
Partnerprogramma
Als je een account opent bij LiteBit kun je meedoen aan hun referral programma. In jouw desktopversie zie je een 'partnerdashboard' staan. Je ontvangt een unieke partner link die je kunt doorsturen naar anderen. Laat je vrienden, familie of kennissen een account aanmaken via deze unieke partner link. Wanneer iemand zich via jouw link registreert verdien je 25% van onze winstmarge (de gemiddelde winstmarge van LiteBit is 2%). Je ontvangt deze 25% in credits op je account wanneer de, door jou aangebrachte persoon, cryptocurrency koopt op ons platform. De uitbetaling van jouw partner opbrengst vindt direct plaats in de vorm van LiteBit credits. Mooi meegenomen, right?