Peaks staat bekend om..
(index) beleggen met je wisselgeld! Peaks is een broker die het faciliteert dat je kunt beleggen met je wisselgeld. Super handig, want op deze manier heb je amper door dat je geld investeert maar bouw je ondertussen wel aan een sterke financiële positie.
 
Hoe werkt het?
Je kunt instellen dat Peaks automatisch het wisselgeld dat je overhoudt na een betaling met je pinpas investeert in indexfondsen. Als je vindt dat je op deze manier te weinig investeert, kan je ook instellen dat je jouw wisselgeld x2, x3 of x4 wilt investeren. Op deze manier bouw je sneller vermogen op. Heb je een keer een goede bonus ontvangen of een erfenis van een familielid dat je graag wilt investeren? Via iDeal maak je eenvoudig een extra bedrag over naar je beleggersrekening bij Peaks. 

Indexfondsen
Bij Peaks kan je kiezen tussen vier indexfondsen, waar je in kunt investeren. Complimenten aan de brand designer van Peaks, want deze fondsen hebben 'een aantal rode pepers' toegewezen gekregen. Het aantal pepers staat gelijk aan het risico dat je loopt bij het fonds. Zo bevat het indexfonds dat één pepertje (het mild indexfondsen) bedrijven zoals .... Het indexfonds dat vier pepers toegewezen heeft gekregen (het hete indexfonds) bevat bedrijven zoals

Kosten
De kosten die je betaalt bij Peaks hangen af van het abonnement dat je kiest. Meer informatie over de kosten vind je als je de app download. Relatief gezien is deze broker best duur ten opzichte van andere brokers. Peaks is vooral geschikt voor de beginnende belegger, maar als je ervoor kiest om écht te willen beleggen en je erin te verdiepen, dan zou ik eerder kiezen voor beleggen bij DEGIRO of Binckbank.