Trading212 staat bekend om..
gratis transactiekosten! Ja, dat lees je goed. Bij Trading212, een relatief nieuwe speler in de beleggersmarkt, betaal je geen transactiekosten of service-fee. Too good to be true? Nee, het verdienmodel van Trading 212 zit hem in andere factoren, zoals de orderflow, rente op tegoeden en het CFD platform. Op deze manier kunnen ze het investeren in de aandelen module goedkoop voor de klant houden.  

Modules
Trading 212 biedt 3 modules aan haar klanten: een abonnement Stock, CFD's en SIA. De module stock is het meest geschikt voor beginnende beleggers, want je kan er investeren in ETF's, grondstoffen en forex. De app biedt veel instructievideo’s aan om te leren investeren en analyseren: waardevolle content en goed te volgen. Daarnaast is er een oefenplatform, waar je met fictief geld kunt leren investeren.  
 
Aanbod
Trading 212 biedt veel producten aan, maar wel iets minder dan bij een DEGIRO of Binckbank. Een voorbeeld: als een product aan twee beurzen is genoteerd, kan je hem bij Trading212 maar op één van de twee verkrijgen. Het verschil zit met name in kleine aandelen die niet verkrijgbaar zijn, de bekende aandelen zijn wel verkrijgbaar. De zoekfunctie naar aandelen en fondsen werkt overzichtelijk en je hebt de optie om zelf lijstjes aan te maken, voor bijvoorbeeld een watchlist per categorie. Verder is je rendement per aandeel of per portfolio makkelijk af te lezen in de app. De website is minder gebruiksvriendelijk dan de app, dat is een verbeterpunt.

Gebruiksvriendelijk
De web- en app-omgeving van Trading212 zijn erg eenvoudig, maar in een positieve zin. De quote 'Less is more' is hier van kracht. Vooral voor lange termijn beleggers is deze broker aan te raden. De analysemogelijkheden zijn beperkt, maar als beginnende belegger heb je dat niet nodig. Je kunt er eerder in de war door raken als er te veel tools op je af komen. Verder bieden ze een youtube-kanaal waar ze praten over beschikbare producten, tools en beursontwikkelingen. Aanrader!

Referrals
Net als veel andere brokers biedt Trading212 een referral porgramme aan. Als een bekende via jouw referral code een account opent dan krijgen jullie allebei één aandeel aan je portefeuille toegevoegd. Welk aandeel dit zal zijn, is een verrassing. Maar, het betreft een aandeel met een waarde tot maximaal €100. Je zal dus zo een aandeel van HEINEKEN in je portefeuille kunnen krijgen. Goede deal, toch? 

Trading212 is een nieuwe speler, maar geliefd bij jongeren. Het aantal gebruikers van Trading212 groeit hard en dat is niet zonder reden. Geen één broker in Nederland (behalve Bux Zero) biedt beleggen aan, zonder dat je er transactiekosten voor hoeft te betalen.