Bybit-logo.png

ByBit staat bekend om

ByBit is een van de snelst groeiende gecentraliseerde crypto handelsplatformen. Deze exchange is pas live gegaan in maart 2018, maar groeit enorm hard. Het hoofdkantoor is in Singapore, waar de werknemers zich vooral focussen op het binnenhalen van handelaren die al veel kennis hebben van beleggen. Ze streven ernaar om een professionele, slimme, intuïtieve en innovatieve online handels-, mining- en staking-ervaring te bieden voor klanten over de hele wereld. 

Aanbod

Deze exchange biedt een divers aanbod van gevorderde, high-risk producten, zoals spots en derivaten. Het verschil tussen deze twee type handel is dat je met spot trading cryptocurrencies daadwerkelijk aankoopt om ze in je bezit te hebben. Bij derivaten ligt het anders.

 

Als je een derivaat van een cryptocurrency koopt, koop je een afgeleid product. Je handelt dan enkel in prijsverschillen van de onderliggende producten. Dit is erg complex en brengt veel risico's met zich mee, vooral in de cryptomarkt. Ben je alsnog erg nieuwsgierig naar het handelen in derivaten? Leer er dan meer over via deze link!

 

ONTVANG TOT GRATIS 3000 USTD!
ByBit heeft een gave welkomstactie. Download de app, meld je aan voor  de 'Deposit Blast-off' campagne en ontvang tot 3000 USTD gratis! Als je in de eerste zeven dagen geld op je ByBit Account stort, dan doe je mee aan het reward system. Hoe meer je stort (zonder dat je al crypto hoeft te kopen), hoe meer USTD je gratis ontvangt!

Kennisbank
Zoals eerder aangegeven biedt ByBit risicovolle, complexe producten, maar om haar klanten goed te informeren heeft ByBit een kennisbank opgezet. Als je op het platform naar ByBit Learn gaat, ontdek je een uitgebreide blog waar veel cryptoproducten uitgebreid worden uitgelegd. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje op te nemen, want deze kennisbank legt complexe cryptotopics op een simpele manier uit. 

Referral programma
Last but not least, ByBit biedt een uitgebreid referral programma, dus je kan met een referral link je vrienden uitnodigen om ook te handelen via ByBit. Het referral programma van ByBit werkt als volgt: Give $20, Get $20: Refer, Earn, Repeat. Als een vriend jouw code gebruikt, ontvang jullie allebei 20 dollar op je ByBit account. En het goede nieuws? Dit geldt voor elke keer als iemand je code gebruikt. Je verdiende commissies vind je terug in het 'reward' centrum. 

Crypto kopen met euro's
Je kan crypto's op ByBit 'gewoon' kopen met euro's. Via iDEAL stort je euro's op je account, waar je vervolgens cryptocurrencies mee kan aanschaffen. Je hoeft dus niet al crypto's te bezitten om te kunnen handelen op ByBit. Je moet wel eerst een KYC procedure door voordat je kan handelen, waarbij je je paspoort / rijbewijs / ID-kaart moet uploaden. Safety goes first!

Schermafbeelding 2022-01-05 om 17.57.09.png

Strategie

De strategie van ByBit is dat ze klantgedreven willen zijn. Hun slogan luidt dan ook 'Listen, Care, Improve'. Ondanks dat deze exchange nog geen drie jaar gestaan zijn ze hard aan de weg aan het timmeren. Ze hebben een werknemersbestand waarvan 40% IT'ers, om zo de beste cryptocurrencies en traditionale finance techniek te kunnen aanbieden. Deze doelstelling is dan ook terug te zien in de user interface van ByBit. De exchange is erg gebruiksvriendelijk, heeft een soepele navitagie en zorgt voor een seamless customer journey. 

Transactiekosten 

Natuurlijk ontvang je deze diensten niet zo maar, daar betaal je ook wat voor. De transactiekosten, ofwel fees, worden niet voor iedereen in rekening gebracht. Sterker nog, je kan zelfs fees verdienen op de exchange van ByBit. De exchange maakt namelijk onderscheid tussen spot trading fees en derivative trading fees.

 

Net als bij veel brokers, heeft ByBit een orderboek waar alle koop- en verkooporders van dat moment in staan. De gebruikers die deze orders hebben opgegeven, worden de  "makers" van de liquiditeit op de exchange genoemd. De order wordt uitgevoerd als er door een andere gebruikers een marktorder wordt geplaatst met dezelfde prijs als de uitstaande order. Deze gebruikers neemt dan de liquiditeit weg van de exchange en wordt daarom een "taker" genoemd. Het is handig om dit goed te begrijpen. Makers worden beloond voor het creëren van liquiditeit en ontvangen daar dus een fee over. Takers moeten een fee betalen, omdat zij de liquiditeit van de exchange doen afnemen.  

De volgende fees gelden voor makers en takers op de exchange van ByBit

Disclaimer: Beleggen kent risico's. Op dit platform worden ook high-risk producten aangeboden.